Στην Παλαιστίνη θα βρεθεί σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος πέρα από την Ραμάλα, θα βρεθεί αυτό το διήμερο και σε Ιεροσόλυμα και Βηθλεέμ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα και αύριο θα επισκεφτεί φορείς της Παλαιστινιακής αρχής και τον Πατριάρχη Παλαιστίνης, ενώ οι τρεις περιοχές που θα βρεθεί, θα είναι η Ραμάλα, αλλά και η Βηθλεέμ και τα Ιεροσόλυμα, στο Ισραήλ.
Ο Κασσελάκης είχε κάνει γνωστό εδώ και μερικά 24ωρα πως σκοπεύει να πάει στην Παλαιστίνη «εφ’ όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες» και το ταξίδι αυτό επισημοποιήθηκε.
Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «κατά την επίσκεψή του ο κος Κασσελάκης θα επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα, την Βηθλεέμ και την Ραμάλα, όπου και θα πραγματοποιήσει, μεταξύ άλλων συναντήσεις με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής, εκπροσώπους της ΟΑΠ (PLO) και την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη τῆς Ἁγίας Πόλεως Ἱερουσαλήμ καὶ πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ’.
Τον Στ.Κασσελάκη θα συνοδεύσουν η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κα Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης Άμυνας, κος Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχισα Εξωτερικών, κα Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος κος Δημήτριος Παπαγεωργίου».
Για την απόφασή του να πάει στην Παλαιστίνη, δέχτηκε επίθεση από τον πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Βουλή, με τον Κ. Μητσοτάκη να τον «χρεώνει» με πολύ κακή εξωτερική πολιτική.
Ο Στ. Κασσελάκης έχει τονίσει εξ αρχής την στήριξή του στους Παλαιστίνιους και έχει ζητήσει να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός και επιστροφή των ομήρων της Χαμάς στο Ισραήλ.
Η θέση της Ελλάδας στην διαμάχη Ισραήλ – Παλαιστίνης, έχει γίνει αντικείμενο κόντρας, τόσο την Παρασκευή στη Βουλή, όσο και στο πρόσφατο παρελθόν, όπου ο Στ. Κασσελάκης κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για το γεγονός ότι στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Οκτώβριο, ψηφίστηκε να κηρυχθεί ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, με 120 χώρες να είναι υπέρ, αλλά την ελληνική κυβέρνηση να καταψηφίζει.
Χαρακτήρισε μάλιστα την απόφαση της κυβέρνησης ως «ημέρα ντροπής» για την χώρα.
Κατά την επίσκεψή του στη Παλαιστίνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιδιώξει να στείλει μήνυμα για άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και για επανέναρξη συνομιλιών με πρόταση «τη λύση δύο κρατών στα σύνορα του 1967 και επιστροφή όλων των ομήρων».