Tα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 617.000 Ελλήνων χρηστών του Facebook διέρρευσαν στο διαδίκτυο.
Χάκερ παραβίασαν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και διέρρευσαν τα στοιχεία πάνω από 533 εκατομμύρια χρηστών σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε αυτούς είναι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.
Full list of affected users by country pic.twitter.com/Wrrzd0WyxE
— Alon Gal (Under the Breach) (@UnderTheBreach) January 14, 2021
Σύμφωνα με το hackread.com, η διαρροή περιλαμβάνει αριθμούς τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσωπικά στοιχεία, όπως φύλο, εργασία, τόπο κατοικίας και εκπαίδευση.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, από την Ελλάδα έχουν διαρρεύσει δεδομένα από 617.722 χρήστες, ενώ συνολικά η διαρροή αφορά χρήστες σε 106 χώρες.
Τα δεδομένα που διέρρευσαν είναι διαθέσιμα δωρεάν σε φόρουμ των χάκερ και είναι προσβάσιμα σε οποιονδήποτε έχει βασικές δεξιότητες, όπως γράφει το Business Insider.
In early 2020 a vulnerability that enabled seeing the phone number linked to every Facebook account was exploited, creating a database containing the information 533m users across all countries.
It was severely under-reported and today the database became much more worrisome 1/2 pic.twitter.com/ryQ5HuF1Cm
— Alon Gal (Under the Breach) (@UnderTheBreach) January 14, 2021
Η τεράστια διαρροή δεδομένων του 20219
Τα δεδομένα που διέρρευσαν αφορούν 32 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, 11 εκατομμύρια χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο και 6 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία, αλλά και δεδομένα χρηστών από πάρα πολλές άλλες χώρες.
«Πρόκειται για παλιά δεδομένα που είχαν διαρρεύσει στο παρελθόν, το 2019», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook. «Βρήκαμε και επιδιορθώσαμε αυτό το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019» πρόσθεσε.
Ο Αλόν Γκαλ, συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρίας κυβερνοασφαλείας Hudson Rock και ένας από τους πρώτους που εντόπισαν τη διαρροή των δεδομένων το περασμένο Σάββατο, υποστήριξε ότι μια βάση δεδομένων τέτοιας έκτασης θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκμετάλλευση των δεδομένων από κακοποιά στοιχεία προκειμένου να επιχειρήσουν την απόκτηση του ελέγχου διαφόρων λογαριασμών.
«Οι βάσεις δεδομένων δεν κοινοποιούνται αμέσως, επειδή τα άτομα που τις διατηρούν προσπαθούν να επωφεληθούν οικονομικά όσο μπορούν», έγραψε στο Twitter ο Γκαλ. «Η διαδικασία μερικές φορές διαρκεί χρόνια, μερικές φορές μέρες, αλλά τελικά όλες οι ιδιωτικές βάσεις δεδομένων διαρρέουν αφού πρώτα πουληθούν» συμπλήρωσε.
Χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υποψήφιος Πρόεδρος και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ανέφερε πως…
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων καταγγέλλει την παρατεταμένη έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία της…
Σοβαρά ερωτήματα για την οικονομική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη και την πιθανή συμμετοχή του σε «εξωχώριες»…
Το Ισραήλ ενημέρωσε επισήμως σήμερα τον ΟΗΕ για την ακύρωση της συμφωνίας με την υπηρεσία…
Με ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά μελών του Ισπανικού…
Του Ramzy Baroud * Με το σύνθημα “Η Γάζα είναι δική μας, για πάντα”, ένας…
This website uses cookies.