Με το θέμα της ιδιωτικοποίησης των ελληνικών αεροδρομίων ασχολείται το Focus Online.
«Σωτήρες ή ευρωπαίοι οικονομικοί ιμπεριαλιστές – η μεταβίβαση των 14 αεροδρομίων στη γερμανική Fraport προκάλεσε έντονες συζητήσεις στην υπερχρεωμένη Ελλάδα. (…) Οι επενδυτές από την Φρανκφούρτη με τον Έλληνα εταίρο τους Copelouzos Group δεν θα πάρουν μεγάλο ρίσκο. Μπορεί μεν να χρειαστεί να εμβάσουν άμεσα 1,234 δις ευρώ στο ελληνικό κράτος, όμως τα χαμηλά την εποχή αυτή επιτόκια συντελούν στο να παραμείνουν εντός πλαισίου οι επιβαρύνσεις. Από το τζίρο ύψους 200 εκατ. ευρώ το χρόνο περίπου προβλέπεται να μένουν προ φόρων και τόκων 60 εκατ. ευρώ κέρδος. Αυτό σημαίνει ότι ήδη τον πρώτο χρόνο από τα 40 χρόνια εκμετάλλευσης των αεροδρομίων, η εταιρεία θα παρουσιάσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό».
Το άρθρο αναφέρεται και στις επενδύσεις που σκοπεύει να κάνει η γερμανική εταιρεία, σημειώνοντας ότι συνήθως οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις αρχίζουν να αποδίδουν μετά από 10-15 χρόνια. «Στην Ελλάδα αυτό θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο γρήγορα αφού η χώρα με τα πολλά νησιά και την μεγάλη βιοποικιλότητα είναι για τους τουρίστες η ιδανική εναλλακτική επιλογή στην πολιτικά δύσκολη Τουρκία. (…) Την αναγκαιότητα της ανακαίνισης μπορούν να διαπιστώσουν οι επισκέπτες ιδίοις όμμασι. Τα αεροδρόμια των λεγόμενων νησιών jet set, της Μυκόνου και της Σαντορίνης βρίσκονται σε άθλια κατάσταση».
Τέλος, ο δημοσιογράφος αναφέρεται και στις αντιδράσεις που υπήρξαν στην Ελλάδα: «Αριστερές οργανώσεις και πρωτοβουλίες πολιτών είχαν διαμαρτυρηθεί το 2016 εναντίον της παραχώρησης των αεροδρομίων ‘στους Γερμανούς’. Μάλιστα υπήρξαν και διαμαρτυρίες στο αεροδρόμιο ‘Δασκαλογιάννης’ στα Χανιά, το οποίο μόλις είχε ανακαινιστεί από το ελληνικό κράτος με τη βοήθεια της ΕΕ. Αλλά η αντίσταση των συνδικάτων έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες αφότου η Fraport ξεκίνησε την πρόσληψη νέων υπαλλήλων».
Η εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten δημοσιεύει επίσης άρθρο με θέμα την εξαγορά των ελληνικών αεροδρομίων. «Τίποτα δεν εμποδίζει πια την μεταβίβαση των 14 ελληνικών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport» γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Η Fraport σκοπεύει να επενδύσει 330 εκατομμύρια ευρώ στα αεροδρόμια μέχρι το 2020. Η αδειοδότηση της εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για πάνω από 40 χρόνια θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα ιδιωτικοποίησης στην υπερχρεωμένη Ελλάδα».
Deutsche Welle