Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Guardian: Επαναληπτικές εκλογές θα είναι ο θάνατος των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

Οι αναποφάσιστοι είναι αυτοί που θα καθορίσουν την τύχη της χώρας και του ΣΥΡΙΖΑ γράφει ο βρετανικός Guardian σε σημερινό του δημοσίευμα, εκτιμώντας ότι αυτό που λείπει από τις επερχόμενες εκλογές είναι η ελπίδα.

«Τον Ιανουάριο ο Τσίπρας και το κόμμα του ήρθαν στην εξουσία με το σύνθημα η Ελπίδα έρχεται και ήταν ένα μήνυμα που είχε απήχηση στον κόσμο. Οι Έλληνες είδαν έναν τρόπο να βγουν από την κρίση και την λιτότητα, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Η εφημερίδα  αναφέρεται και στα ποσοστά δημοφιλίας του Αλέξη Τσίπρα που έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα ως αντανάκλαση των αποφάσεων που πήρε..

«Με τον πρώην συγκυβερνόν κόμμα να δυσκολεύεται να μπει στη Βουλή και τον Τσίπρα να αποκλείει έναν ευρύ συνασπισμό με τις δυνάμεις του παλιού κατεστημένου όπως λέει, μπορεί να χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Αυτό σύμφωνα με τους αναλυτές θα είναι και ο θάνατος των μεταρρυθμίσεων που η Αθήνα χρειάζεται για να λάβει τη βοήθεια από την Ευρώπη» εκτιμά ο Guardian.

tvxs.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κρήτη: “Ξεσκονίζουν” το πελατολόγιο της εγκληματικής ομάδας με τις χιλιάδες σφαίρες

Το «πελατολόγιο» της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε από τις αρχές του 2024 μεγάλο αριθμό όπλων,…

1 hour ago

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Οι πολιτικές πιέσεις στα μέσα ενημέρωσης αυξάνονται σ’ όλο τον κόσμο

Οι πολιτικές πιέσεις στα μέσα ενημέρωσης αυξάνονται σ’ όλο τον κόσμο, την ώρα που η…

1 hour ago

Βάρκα με μετανάστες στους Καλούς Λιμένες – Μια έγκυος μεταξύ των 33 ανθρώπων

33 μετανάστες εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή ανοιχτά των Καλών Λιμένων, στο Ηράκλειο, σε συνέχεια…

1 hour ago

Δικηγόροι Αιγυπτίων αλιεργατών: «Τεράστια πρόκληση η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης»

Την απόφαση αποφυλάκισης του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου, καταδικάζουν με…

1 hour ago

IOBE: 4 στους 10 Έλληνες αντιμέτωποι με τη φτώχεια

Η τελευταία έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την ελληνική οικονομία δείχνει…

1 hour ago

ΠΑΣΟΚ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Η απόφαση γεννά εύλογους προβληματισμούς εντός της νομικής κοινότητας και της κοινωνίας»

«Η απόφαση ελήφθη παρά τη μη πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων, καθώς ο καταδικασμένος σε πρώτο…

1 hour ago

This website uses cookies.