Categories: ΤΟΠΙΚΑ

H Ένωση Ξενοδόχων ν. Χανίων ζητά από τον Δήμαρχο Χανίων να δηλώσει δημόσια την αντίθεσή του στη δημιουργία στρατόπεδου συγκέντρωσης για πρόσφυγες στο Θ.Ψ.Π.Χ.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων ν. Χανίων κατηγορεί τον Δήμαρχο Χανίων ότι οι διαβεβαιώσεις του ότι η μόνη πιθανότητα είναι στα Χανιά να έρθουν 15 με 20 ανήλικα παιδιά που θα έμεναν στην κατασκήνωση του Καλαθά δεν επαληθεύτηκαν και ζητά να πάρει ξεκάθαρη θέση και δημόσια ενάντια στην προοπτική δημιουργίας στρατόπεδου συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες στα Χανιά.

Πιο αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε , ότι επίκειται άφιξη προσφύγων – μεταναστών στα Χανιά και ότι θα φιλοξενηθούν στο παλιό Ψυχιατρείο.

Θέλουμε  να σας υπενθυμίσουμε  ότι σε όλες μας τις συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες , είχατε διαβεβαιώσει την Ένωση Ξενοδόχων, ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και ότι η μόνη πιθανότητα θα ήταν να έρθουν 15 με 20 ανήλικα παιδιά στην κατασκήνωσή στον Καλαθά.

Αντιλαμβάνεστε ότι μία εξέλιξη κατά την οποία θα έχουμε πρόσφυγες και μετανάστες στο παλιό Ψυχιατρείο , θα δημιουργήσει τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό μας και θα έχει καταστροφικές συνέπειες για όλον το Νομό και όλη την Κρήτη.

Κατά την άποψή  μας είναι απαραίτητο να δηλώσετε δημόσια την αντίθεσή σας σε μία τέτοια εξέλιξη και να κάνετε οτιδήποτε ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο , συνεπικουρούμενος από όλους τους φορείς του τόπου μας,  γιατί σε άλλη περίπτωση διαγράφεται μία τουριστική περίοδος αντίστοιχη των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Τουλάχιστον τώρα ας βοηθήσουμε τις περιοχές που έχουν πληγεί από το προσφυγικό κύμα και όλη φυσικά τη χώρα,  μέσω του τουρισμού και την οικονομική προοπτική που ανοίγει”.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί - όχι βέβαια πάντα -…

6 hours ago

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», εντόπισαν πρωτεΐνες στο αίμα οι…

6 hours ago

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική εκδήλωση  συζήτηση την Τετάρτη 22 Μαΐου…

6 hours ago

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

7 hours ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

7 hours ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

7 hours ago

This website uses cookies.