ΕΛΛΑΔΑ

H φρίκη του πολέμου στο Κιέβο – Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη – Το μήνυμα του: «Μην υποστηρίζεις κανέναν σε έναν πόλεμο που γίνεται για τα συμφέροντα λίγων»

Ο πόλεμος δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, λέει ένα σύνθημα, όμως οι φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη από το Κιέβο μεταφέρουν την πραγματική φρίκη του πολέμου και μας υπενθυμίζουν ότι σε έναν πόλεμο ο μόνος βέβαια χαμένος είναι ο απλός λαός.

Ζωές κατεστραμμένες από βόμβες, οι κόποι μιας ζωής που χάνονται στα συντρίμμια, ανθρώπινες ζωές που χάνονται, τα σώματα που πέρνουν απόκοσμες μορφές, αυτό είναι ο πόλεμος.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να ξεκινησει ένας πόλεμος, θα έπρεπε να υπάρχουν πολλές αφορμές και προσπάθειες από όλους μας για να σταματήσει.

Σημειώνουμε ότι κατ’ επιλογή δε δημοσιεύουμε τις πιο σκληρές φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη από τον πόλεμο.

To μήνυμα του φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσήνη από την Ουκρανία: «Μην υποστηρίζεις κανέναν σε έναν πόλεμο»

Το δικό του μήνυμα στέλνει από την Ουκρανία όπου και βρίσκεται ο φωτορεπόρτερ και πολεμικός ανταποκριτής Άρης Μεσσήνης. «Μόνο φόβο και θάνατο βλέπεις σε ένα πόλεμο» τονίζει από το Κίεβο.

Ο Άρης Μεσσήνης ο οποίος μετέβη στην Ουκρανία για να καταγράψει με τον φωτογραφικό του φακό την εισβολή της Ρωσίας μέχρι χθες ήταν στο Χάρκοβο ενώ πλέον βρίσκεται στο Κίεβο.

«Μην υποστηρίζεις κανέναν σε έναν πόλεμο που γίνεται για τα συμφέροντα λίγων» επισημαίνει μιλώντας στο Newsbeast και συμπληρώνει «υποστήριξε τους άνθρωπος που βιώνουν τις συνέπειές του και βγες έξω να φωνάξεις κατά όλων των πολέμων».

«Μόνο φόβο, απόγνωση, τρόμο και θάνατο βλέπεις σε έναν πόλεμο. Όλα τα αλλά είναι λόγια για όσους δεν το έχουν ζήσει. Από τη μια στιγμή στην άλλη να γνωρίζετε ότι όλοι μπορούμε να έρθουμε σε αυτή τη θέση» σημειώνει ο Άρης Μεσσήνης.

Δείτε κάποιες από τις εικόνες που ανέβασε ο Έλληνας φωτορεπόρτερ στο facebook:

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι…

3 hours ago

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην…

3 hours ago

Ράφα: 6 από τους 7 ΥΠΕΞ των G7 καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση – Απουσιάζουν μόνο οι ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει…

3 hours ago

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα…

3 hours ago

Με δύο νέους γιατρούς ενισχύθηκε το νοσοκομείο Χανίων

Η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “O Άγιος Γεώργιος” με ιατρικό προσωπικό συνεχίζεται απρόσκοπτα. Σήμερα ορκίστηκε…

4 hours ago

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε από τον θάνατο «παρά τρίχα»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά «δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον…

4 hours ago

This website uses cookies.