ΤΟΠΙΚΑ

Nέα καταγγελία για υφαρπαγή οικίας από τη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στα Χανιά

Ακόμα μία καταγγελία φέρνει νέα δεδομένα στην έρευνα για αξιόποινες πράξεις του οίκου ευγηρίας στα Χανιά έρχεται στο φως της δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, πρόκειται για την περίπτωση μιας ηλικιωμένης, ευκατάστατης οικονομικά, τροφίμου στον οίκο ευγηρίας από το 2013 έως το 2017 που απεβίωσε και που, σύμφωνα με την καταγγελία, η δομή της υφάρπαξε περιουσιακό της στοιχείο και συγκεκριμένα μια οικία, η οποία στη συνέχεια πουλήθηκε.

Σύμφωνα με την καταγγελία του δικηγόρου συγγενικού της προσώπου, η ηλικιωμένη που έπασχε από άνοια έκανε το 2017, ένα ειδικό πληρεξούσιο στην ιδιοκτήτρια της δομής, με το οποίο την εξουσιοδοτούσε να πουλήσει ένα δικό της ακίνητο, σε κεντρικό σημείο στην πόλη των Χανίων.

Η πλευρά της ανηψιάς της ηλικιωμένης σημειώνει ότι η ηλικιωμένη είχε χαρτί από νευρολόγο ότι έπασχε από άνοια και χρειαζόταν να οριστεί “δικαστική συμπαράσταση” δηλαδή κάποιος από το δικαστήριο, ο οποίος θα χειρίζονταν τις προσωπικές της υποθέσεις, διότι η ηλικιωμένη δεν είχε επαφές με τους συγγενείς της.

Μάλιστα, η καταγγελία αναφέρει ότι στο σπίτι υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα, κοσμήματα, λίρες κτλ.

Από το 2014 που έγινε το πληρεξούσιο έως το 2017 δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

To σπίτι πουλήθηκε το 2017 κάτω της αντικεμενικής του αξίας

Ωστόσο, σύμφωνα με τoν δικηγόρο της καταγγέλλουσας, το 2017 η διευθύντρια πούλησε (εκ μέρους της ηλικιωμένης) το ακίνητο που, ενώ είχε αντικειμενική  αξία 170 χιλιάδες ευρώ, για 50 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα μάλιστα, αυτές τις 50 χιλιάδες ευρώ, η ιδιοκτήτρια τις έδωσε στα χέρια της γιαγιάς που ήταν 91 ετών και η οποία έφυγε από τη ζωή τρεις μήνες αργότερα, εντός του 2017.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της συγγενούς της ηλικιωμένης αναφέρει ότι το ακίνητο πουλήθηκε σε συγγενικό πρόσωπο του κατασκευαστή μιας κτηριακής επέκτασης της δομής ηλικιωμένων που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Η υπόθεση φυσικά έχει εξέλιξη αφού αναμένεται άρση του τραπεζικού απορρήτου τόσο της ηλικιωμένης γυναίκας (αν και όπως λέει ο δικηγόρος της καταγγέλουσας τα χρήματα τα πήρε στο χέρι η ηλικιωμένη), όσο και άρση τραπεζικού απορρήτου της ιδιοκτήτριας της δομής.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θλιβερό ευρωπαϊκό «ρεκόρ» στην έλλειψη στέγης καταγράφει η Μ. Βρετανία – Άρθρο σοκ της DW

Το πρόβλημα στέγης, που είναι πλέον έντονο και στη χώρα μας, αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις σε…

10 hours ago

«Καμία δικαιολογία πλέον»: Για πρώτη φορά Ευρωπαίοι ηγέτες καταδικάζουν το Ισραήλ και ζητούν την εφαρμογή της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου

Αρκετές χώρες και παγκόσμιοι οργανισμοί καταδίκασαν την ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, το βράδυ…

10 hours ago

Ένα πράγμα είναι ασυγχώρητο: Η αναισθησία και η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ τους

Από το fb του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου Αυτές οι δυο φωτογραφίες με έχουν στοιχειώσει. Δεξιά,…

11 hours ago

Επική στιγμή: Αστραπή σε συναυλία των Metallica αφήνει το πλήθος άναυδο στη βροχή

Συνήθως η βροχή δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί σε μια συναυλία. Στη…

13 hours ago

Εμπρησμός από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στη Λαμία

Επιβεβαιώθηκε η αρχική πεποίθηση των Αρχών ότι η φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στην ΒΙ.ΠΕ.…

13 hours ago

Παναθηναϊκός: Ανεπανάληπτη υποδοχή για τον “επτάστερο” στο ΟΑΚΑ

Από το Βερολίνο στην Αθήνα και από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στο ΟΑΚΑ. Αυτή τη…

13 hours ago

This website uses cookies.