Categories: ΤΟΠΙΚΑ

O Ρεθυμνιώτης που έφτιαξε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αυστραλίας

Ο Ανδρέας Παπαδάκης έφτασε στη Νότια Αυστραλία τον Ιούλιο του 2012, όχι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά για να γνωρίσει τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η μητέρα του και, συνάμα, τρέφοντας την ελπίδα να υλοποιήσει το όνειρό του, που δεν ήταν άλλο από το να ανοίξει το δικό του ελληνικό εστιατόριο στην μακρινή ήπειρο.

Σήμερα η επιχείρησή του βρίσκεται ανάμεσα στα 500 καλύτερα εστιατόρια της Αυστραλίας για το 2017, σύμφωνα με κατάλογο που κατάρτισε η οικονομική εφημερίδα ‘Australian Financial Review’, σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρία Qantas.

«Το μάθαμε εντελώς τυχαία και, για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα καν φανταστεί ότι θα μας έκαναν την τιμή να μας επιλέξουν ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια, αλλά ομολογώ ότι μόλις είδα ότι και το δικό μας μαγαζί μπήκε στην λίστα, τρελάθηκα από τη χαρά μου» λέει στο «Νέο Κόσμο» ο επιχειρηματίας, ο οποίος υποστηρίζει ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται στο ικανότατο προσωπικό του και, ιδίως, στον Έλληνα σεφ του εστιατορίου Νίκο Μαρίνο, ο οποίος κατάγεται από την Χαλκιδική και δίνει κάθε μέρα τον καλύτερο του εαυτό για να μείνουν ικανοποιημένοι οι πελάτες με τις ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες που ετοιμάζει.

Το μεράκι του Ανδρέα ήταν και είναι το καλό και ποιοτικό φαγητό, γι’ αυτό και αποφάσισε να έρθει στην Αυστραλία και να μοιραστεί με τους Αυστραλούς και τους Έλληνες ομογενείς, την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα.

Το εστιατόριο του νεοφερμένου ομογενή με καταγωγή από το Ρέθυμνο της Κρήτης, βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Αδελαΐδας στην περιοχή Πρόσπεκτ και άνοιξε επίσημα τις πόρτες του τον Νοέμβριο του 2015.

Μαζί με την αδελφή του Αθηνά, και θέλοντας να δημιουργήσουν μια παρεΐστικη διάθεση, το βάφτισαν ΜΕΖΕ ΜΑΖΙ.

Το εστιατόριο χρησιμοποιεί ποικιλία ελληνικών προϊόντων στην κουζίνα του ενώ σερβίρει, μεταξύ άλλων, ελληνικά κρασιά και αλκοολούχα ποτά. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, το ΜΕΖΕ ΜΑΖΙ βασίζεται σε δύο βασικές αρχές που διέπουν κάθε εστιατόριο που θέλει να λέγεται αυθεντικά ελληνικό. Τις ελληνικές συνταγές και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Ο 31χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος σπούδασε Λογιστική στην Ελλάδα, αλλά δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα αυτό, εφόσον επέλεξε να εργάζεται στην επιχείρηση του πατέρα του που διατηρεί κρεοπωλείο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη χώρα όπου γεννήθηκε η μητέρα του και δεν έχει βλέψεις να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Η μητέρα μου κατάγεται από την Σκόπελο αλλά γεννήθηκε εδώ και έφυγε για την Ελλάδα όταν γνώρισε τον πατέρα μου κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της.

«Εγώ πάλι, το όνειρό μου το έφτιαξα στην Αυστραλία και όσο κι αν αγαπώ την Ελλάδα δεν γυρίζω πίσω γιατί η Αυστραλία είναι αυτή που με βοηθάει. Εδώ υπάρχει ευκολία για νεαρούς επιχειρηματίες και όλα είναι εφικτά.

«Στόχος μου πλέον είναι να ανοίξω και άλλα εστιατόρια στην Αυστραλία γιατί εδώ νιώθω σιγουριά όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα αφού επικρατεί οργάνωση και τάξη που είναι απαραίτητα και την επιχείρηση μου αλλά και για την νεαρή οικογένειά μου» καταλήγει ο ομογενής.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Metron Analysis: Άρχισαν τα «όργανα», έως 25% αθροιστικά η ακροδεξιά – «Bουτιά» στην αξιολόγηση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση σε αντίθεση με την τάση βελτίωσης τον περασμένο μήνα, παρά τη…

8 hours ago

Ν. Κανέλλου: Το εργαστηριακό ψάρι δεν είναι απομίμηση ψαριού

Στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή In Business, με τη Μαρία Σμιλίδου, μίλησε η καθηγήτρια Διατροφής…

10 hours ago

Απειλές Τραμπ κατά Πούτιν αν δεν σταματήσει ο “γελοίος πόλεμος” στην Ουκρανία

Απειλές κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ρώσου ομόλογού του, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν δεν σταματήσει άμεσα ο πόλεμος…

10 hours ago

Αποκαλυπτική έρευνα για την ακρίβεια: 63% ακριβότερο το καλάθι με βασικά τρόφιμα σε σύγκριση με το 2021 – Μειώθηκε η ιδιοκατοίκηση, αυξήθηκαν τα επιτόκια

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) για…

10 hours ago

Σωκράτης Φάμελλος: «Είναι παράλογο τα κέρδη των τραπεζών να είναι 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο»

«Την ανάγκη αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου και αύξηση της παρέμβασης της πολιτείας και στους…

10 hours ago

Λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης γιατρών στο κύκλωμα βρεφών: Σε εξέλιξη η έρευνα για τη ‘βιομηχανοποίηση’ των γεννήσεων

Στις 7-8 Φεβρουαρίου αναμένεται να συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης γιατρών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται…

10 hours ago

This website uses cookies.