Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι πρωταθλήτρια της ανάπτυξης, αν η οικονομική ανάπτυξη βρισκόταν σε συνάρτηση με το μέγεθος των περικοπών δαπανών και την αύξηση της φορολογίας, εκτιμά η Suddeutsche Zeitung σε άρθρο της, εξηγώντας γιατί η λιτότητα και μόνο δεν είναι λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα τελευταία πέντε χρόνια οι Έλληνες έχουν δει τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 20% κατά μέσο όρο, την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται κατά ένα τέταρτο, ενώ παράλληλα οι κρατικές δαπάνες περιορίστηκαν κατά ένα τρίτο.
Μετά τις μειώσεις στους μισθούς, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας βελτιώθηκε κατά 25%, περισσότερο από αυτή της Ιρλανδίας. Όμως όλα αυτά δεν βοήθησαν και πολύ τη χώρα και πλέον εγείρεται το ερώτημα αν τα πολύ αυστηρά προγράμματα λιτότητας ωφελούν πραγματικά.
Όπως εξηγεί η εφημερίδα κάθε περικοπή δαπανών και αύξηση φόρων σημαίνει ότι κάποιος χάνει χρήματα, τα οποία πλέον δεν θα μπορεί να ξοδέψει. Με αυτό τον τρόπο χάνει έσοδα και το υπουργείο Οικονομικών και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.
Η Europol έκλεισε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδεραστών στον κόσμο τον περασμένο μήνα σε μια επιχείρηση…
Ενώπιον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, παρουσιάστηκε στη…
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος μιλώντας αποκλειστικά στην τέταρτη εκπομπή…
Νέα αναβολή για την 1η Οκτωβρίου 2025 δόθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Ηρακλείου σχετικά…
Στα περσινά επίπεδα, αλλά με διακυμάνσεις ανά περιοχή και με ορισμένες εκπλήξεις για καθιερωμένους αλλά…
Το Ηράκλειο έχει αφετηρία η μεγάλη έρευνα που διεξάγεται σε πανελλαδικό επίπεδο, στο πλαίσιο της…
This website uses cookies.