Τρία ελληνικά πιάτα περιλαμβάνει η λίστα που δημοσιεύει το Taste Atlas με τις 50 καλύτερες συνταγές χοιρινού κρέατος στον κόσμο, με ένα από αυτά μάλιστα να βρίσκεται στην πρώτη 10άδα.
Την πρώτη θέση στον κατάλογο που δημοσίευσε ο λογαριασμός του Taste Atlas στο Instagram και αποτελεί το όνειρο για κάθε λάτρη χοιρινού καταλαμβάνει η κολομβιανή Lechona, ένα γουρουνόπουλο γεμιστό με κρεμμύδια, αρακά, ρύζι και φρέσκα μυρωδικά, που ψήνεται ολόκληρο.
To τελευταίο ελληνικό πιάτο που συναντάμε στη λίστα με τις 50 κορυφαίες συνταγές με χοιρινό είναι το απάκι, που βρίσκεται στην 32η θέση. Χαρακτηρίζεται από το site ως μία κρητική λιχουδιά που συνήθως παρασκευάζεται από παστό χοιρινό φιλέτο, το οποίο καπνίζεται με συνδυασμό ξύλου και διαφόρων βοτάνων, όπως ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι ή φασκόμηλο.
«Πιστεύεται ότι αυτός ο τρόπος παρασκευής προέρχεται από τους βυζαντινούς χρόνους, όταν οι άνθρωποι τον χρησιμοποιούσαν για να διατηρήσουν το κρέας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», αναφέρει η περιγραφή και συνεχίζει: «Αν και συνήθως τρώγεται ως μεζές, κομμένο σε λεπτές λωρίδες, το απάκι ενσωματώνεται εύκολα σε ομελέτες ή σαλάτες, ενώ μπορεί επίσης να μαγειρευτεί σύντομα και να συνδυαστεί με ζυμαρικά ή ρύζι».
protothema.gr
Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…
Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…
Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…
Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…
Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…
“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…
This website uses cookies.