Categories: ΤΟΠΙΚΑ

To πόρισμα για την κλοπή των φαρμάκων στο ΠΑΓΝΗ – “Ομολογώ ότι απέσπασα με παράτυπο τρόπο φιαλίδια πεθιδίνης”, λέει η αναισθησιολόγος

Πολλαπλασιάζονται τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την τετράχρονη Μελίνα, που έχασε τη ζωή της σε μια επέμβαση ρουτίνας σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία από το παρελθόν της αναισθησιολόγου.

Υπόθεση 4χρονης Mελίνας: Νέα στοιχεία για την αναισθησιολόγο

Έγγραφα τα οποία ήρθαν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι η γιατρός για ένα διάστημα έπαιρνε πεθιδίνη, ένα οπιούχο αναλγητικό.

Στην απολογία της, όπως αποκάλυψε η εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, η αναισθησιολόγος είχε ομολογήσει ότι απέσπασε παρατύπως οπιούχα σκευάσματα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηράκλειου που είχε πάει ως επισκέπτης γιατί είχε κωλικό νεφρού, εξηγούσε ότι είχε προβλήματα υγείας.

“Ομολογώ ότι απέσπασα με παράτυπο τρόπο φιαλίδια πεθιδίνης από την αναισθησιολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, στις 24 Μαΐου 2015”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο σημείωνε: “Ο κ…έχει διαγνώσει ότι πάσχω από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή με ήπια καταθλιπτική συμπτωματολογία και μου έχει συνταγογραφήσει ήπια αγχολυτική φαρμακευτική αγωγή. έκτοτε λαμβάνω ανελλιπώς την συγκεκριμένη αγωγή ενώ έχω διακόψει παντελώς την χρήση πεθιδίνης”.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, τον περασμένο Μάιο υπήρξε καταγγελία από τη νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου ότι λείπουν 15 αμπούλες πεθιδίνης από το αναισθησιολογικο τμήμα. Στις 28 Μαίου διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και το πόρισμα απέδωσε ευθύνες στη συγκεκριμένη αναισθησιολόγο.

“Συμπερασματικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η…ευθύνεται για την απώλεια οπιούχων σκευασμάτων από την αναισθησιολογική κλινική του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Ηρακλείου…Τέλος συνιστούμε τη λήψη θεραπείας από εξειδικευμένα προγράμματα στον τομέα των εξαρτήσεων”, αναφερόταν στο πόρισμα.

Πάντως, ο υποδιοικητής της 7ης υγειονομικής περιφέρειας, όπου ανήκει το Βενιζέλειο νοσοκομείο, στο οποίο εργάζεται η αναισθησιολόγος είναι κατηγορηματικός ότι πρόκειται για εξαιρετική γιατρό στην οποία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

“Το παιδί μου θα το έδινα να το χειρουργήσει η συγκεκριμένη…Επειδή την γνωρίζω προσωπικά πρόκειται περί εξαιρετικής συναδέλφου και να ήταν να διαλέξω κάποιον για το παιδί μου θα διάλεγα αυτήν”, είπε μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με ψυχιάτρους, ακόμη και άτομα που είναι εθισμένα σε οπιούχες ουσίες μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Ο φάκελος για την παράνομη αφαίρεση των φαρμάκων έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ωστόσο η πειθαρχική διαδικασία έχει παγώσει γιατί δεν έχει συγκροτηθεί πειθαρχικό συμβούλιο στην 7η υγειονομική περιφέρεια εδώ και μίνες.

Σε ό,τι άφορα τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας και μέχρι να διευκρινιστεί για το αν πρόκειται ή όχι για ιατρικό λάθος, η αναισθησιολόγος παραμένει κανονικά στη θέση της.

“Με τις μέχρι τώρα ενδείξεις στο συμβάν με την 4χρονη δεν φαίνεται να σχετίζεται με ιατρικό λάθος ή αμέλεια με την επιφύλαξη των οριστικών αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές”, δήλωσε ο υποδιοικητής της 7ης υγειονομικής περιφέρειας, Στέλιος Δημητρακόπουλος.

Mega, ethnos.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί - όχι βέβαια πάντα -…

14 hours ago

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», εντόπισαν πρωτεΐνες στο αίμα οι…

14 hours ago

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική εκδήλωση  συζήτηση την Τετάρτη 22 Μαΐου…

14 hours ago

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

15 hours ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

15 hours ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

15 hours ago

This website uses cookies.