9.8 C
Chania
Wednesday, January 1, 2025

Αλ. Τσίπρας: «Τα έξυπνα μέτρα αποδείχθηκαν βλακώδη και το μοντέλο απέτυχε» | Bίντεο

Ημερομηνία:

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «έξυπνα μέτρα» που αποδείχθηκαν βλακώδη, ψέματα για τον αριθμό των ΜΕΘ που παρουσιάζεται, καθώς έχουμε πάνω από 100 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ενώ αναφέρθηκε και στην πρότασή του για πολιτικό μορατόριουμ. Υποσχέθηκε κατάργηση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη για τα Πανεπιστήμια, ενώ σε επανειλημμένες ερωτήσεις για «τις πορείες που καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ότι «ο κόσμος αισθάνεται να περιορίζεται για αυτό βγαίνει στους δρόμους. Ο κόσμος βιώνει υπερβάλλουσα αστυνομική βία, έχουν περισταλεί οι ελευθερίες του. Δεν μπορεί να βλέπει αστυνομικούς στις γειτονιές να βιαιοπραγούν σε οικογενειάρχες και να μην γίνεται τίποτα. Η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να περάσει νομοσχέδια μέσα στην πανδημία».

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του OPEN, σχετικά με την πρότασή του για πολιτικό μορατόριουμ, εξήγησε ότι «είχαμε ζητήσει εθνικό σχέδιο με αποδεκτό υπουργό Υγείας από όλα τα κόμματα. Τα ίδια είπα στην ΠτΔ. Αν όχι έναν κοινό υπουργό Υγείας, ένα εθνικό πλάνο. Ακόμα και χθες πάλι ζήτησα πολιτικό μορατόριουμ, να γίνει ανακωχή, παρά τα όσα έχουν γίνει και να δούμε πώς θα σώσουμε την κατάσταση ακόμα και τώρα. Λένε οι πολίτες δεν γίνεται με 200 διασωληνωμένους να με κλείνεις, και να ανοίγεις με 600. Ο κόσμος αισθάνεται να περιορίζεται για αυτό βγαίνει στους δρόμους. Ο κόσμος βιώνει υπερβάλλουσα αστυνομική βία, έχουν περισταλεί οι ελευθερίες του. Δεν μπορεί να βλέπει αστυνομικούς στις γειτονιές να βιαιοπραγούν σε οικογενειάρχες και να μην γίνεται τίποτα. Η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να περάσει νομοσχέδια μέσα στην πανδημία. Νέο πτωχευτικό δίκαιο τη δήθεν 2η ευκαιρία, με χιλιάδες πολίτες να κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία. Το νομοσχέδιο για τους εισακτέους σε πανεπιστήμια. Μέτρα περιορισμού, όπως η απαγόρευση διαδηλώσεων, η πανεπιστημιακή αστυνομία. Σε μια έκτακτη περίσταση δεν περνάς νομοσχέδια»

Μάλιστα, υποσχέθηκε κατάργηση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη για τα Πανεπιστήμια: «Ο νόμος Κεραμέως, για να καταλάβει ο κόσμος έχει δύο πτυχές. Μία είναι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και μία η μείωση εισακτέων κατά 25.000 φοιτητές για να αυξήσουμε την πελατεία στα κολέγια. Η απάντηση είναι ναι. Θα τον καταργήσω. Θα επαναφέρουμε εισακτέους, θα χρηματοδοτήσουμε τα ΑΕΙ. Θα δημιουργήσουμε σώμα ασφαλείας για τα πανεπιστήμια που θα υπάγεται στην πολιτεία αλλά θα έχουν την αρμοδιότητα οι πρυτάνεις. Βασικό πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση. Είναι θέμα η βία. Με ειδικό σώμα φύλαξης, με ανθρώπους εκπαιδευμένους κι όχι να βάλουμε πυριτιδαποθήκες»

Χαρακτήρισε τα «έξυπνα μέτρα» από τη κυβέρνηση ως βλακώδη, τονίζοντας «τα έξυπνα μέτρα, αποδείχθηκαν βλακώδη μέτρα. Λες στον πολίτη πάρε το λεωφορείο να πας στη δουλειά και κολλάει ο ένας τον άλλο και μετά γυρνά σπίτι. Τον κλείνεις μέσα από τις 6 και τον στέλνεις να στοιβάζεται στα σούπερ μάρκετ. Τα σχολεία, αν δεν υπάρχουν αίθουσες, να γίνουν διπλοβάρδιες. Μόνο για φέτος. Αν πρέπει να προσληφθούν αναπληρωτές. Να γίνονται τεστ κάθε Δευτέρα στα σχολεία, εμβόλια στους καθηγητές.  Να ενισχυθούν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ. Είχαν έτοιμο σχέδιο για αγορά και τον ακύρωσαν τον διαγωνισμό. Εχουμε ένα αποτυχημένο ακορντεόν»

«Είναι ψέμα ότι έχουμε ΜΕΘ», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «μας λένε ότι δήθεν έχουν διπλασιαστεί οι ΜΕΘ κι έχουμε 1.200. Με 650 διασωληνωμένους έχουμε 124 σε λίστα αναμονής. Δεν βρίσκουν κρεβάτι και είναι διασωληνωμένοι στους θαλάμους. Οι 71 είναι covid περιστατικά.»

Για το γιατί δεν ζητάει εκλογές: «Είμαστε σοβαρή πολιτική δύναμη. Οταν έχεις 7.500 νεκρούς, κόσμο να χαροπαλεύει, είναι σοβαρά πράγματα; Δεν ζητάμε εξουσία για την εξουσία. Ζητάμε διακυβέρνηση για να δημιουργήσουμε για τον τόπο. Οταν μας πίεζε η τρόικα, έλεγε ο Μητσοτάκης βάστα Σόιμπλε και ζήταγε εκλογές. Δεν με προβληματίζει η εικόνα των δημοσκοπήσεων. Ο πολίτης δεν σκέφτεται τις εκλογές. Θέλουν να τελειώσει αυτό το βάσανο. Αποτυπώνεται η οργή και η αγανάκτηση στις δημοσκοπήσεις. Εχουμε κι εμείς τις μετρήσεις μας. Το ανέκδοτο που επιλέγει η κυβέρνηση να βγάζει δημοσκοπήσεις με 30 μονάδες διαφορά, πρέπει να τελειώσει.»

Για τις διαδηλώσεις για την απεργία πείνας Κουφοντίνα: «Λυπάμαι που έχουμε αναγάγει έναν τρομοκράτη σε ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής ζωής. Είναι θλιβερή κατάντια. Εγώ να δεχτώ ότι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ λάθος. Η τοποθέτηση Δρίτσα ήταν ατυχής. Το πανό (σ.σ.: γεννήθηκα 17 Νοέμβρη) αυτό δεν είχε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από πίσω, είχε αλληλέγγυους. Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε λεκτικά για τον κίνδυνο ηρωοποίησης του Κουφοντίνα. Αν πέθαινε θα είχε πολλές κι αρνητικές συνέπειες. Θα δημιουργούσε εντελώς αντίθετη εικόνα. Θα γινόταν σύμβολο αντίστασης και μάρτυρας ένας άνθρωπος που αποφάσιζε να αφαιρεί ζωές. Η Νεολαία μας συμμετείχε σε διαδηλώσεις, κρατώντας πανό που ζητούσε να τηρηθούν οι κανόνες ενός κράτους δικαίου. Φοβάμαι μήπως χαθεί ο δρόμος. Αναφέρομαι στα παιδιά που θα γίνουν έφηβοι και μπορεί να οδηγηθούν σε στρεβλό ριζοσπαστισμό. Ο Χ. Ξηρός πότε πήρε άδεια και πότε δεν γύρισε και δραπέτευσε; Επί Σαμαρά. Επί ΣΥΡΙΖΑ συνελήφθη. Είναι ψέμα ότι είχαμε προνομιακή μεταχείριση στους τρομοκράτες της 17Ν.»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν πρόλαβε το 2025 ο 7χρονος Αλέξανδρος – Θρήνος στο Ρέθυμνο

Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει στο Ρέθυμνο ότι είναι...

Η δραματική ιστορία της φίλης του Λέοναρντ Κοέν που έγινε «μπαλάκι» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και κατέληξε στο Δρομοκαϊτειο

Οι απαράδεκτες ελλείψεις στον τομέα των προνοιακών δομών, για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, που δεν...