13.8 C
Chania
Sunday, November 24, 2024

Δημοσκόπηση GPO: Μόλις 12,9% ο ΣΥΡΙΖΑ νοιώθει την ανάσα του ΠΑΣΟΚ – Κεντροδεξιό θεωρούν οι πολίτες τον Κασσελάκη

Ημερομηνία:

Αυξάνεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Star, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται μόλις μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, καταγράφει 70,5% αρνητικές γνώμες και ξεπερνά σε δημοφιλία μόνον τους αρχηγούς των τριών μικρότερων κομμάτων της άκρας Δεξιάς.

Στο 23,7% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 12,9%, μόλις στη μία μονάδα διαφορά από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής που ωστόσο παραμένει στο 11,9%.

Ακολουθούν ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με το 48% των ερωτηθέντων, έναντι 13,8% που απαντούν το ίδιο για τον Νίκο Ανδρουλάκη και 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, τα ευρήματα της GPO ως προς τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 77,7% όσων θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θεωρεί ότι το κόμμα μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση.

Αντιθέτως, στο γενικό κοινό, ο κ. Κασσελάκης δεν έχει απήχηση καθώς οι 7 στους 10 (70,6%) θεωρούν ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση έναντι μόλις 22,6% που θεωρεί ότι κινείται σωστά.

Ακόμη, το 48,6% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θεωρούν ότι όσοι διαφωνούν με τις επιλογές του κ. Κασσελάκη πρέπει να μείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική, ενώ το 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

Πώς προσδιορίζουν οι πολίτες την ιδεολογική ταυτότητα Κασσελάκη

Μόνο το 6,1% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στ.Κασσελάκης ιδεολογικά είναι αριστερός. Το 17,4% απαντά κεντροαριστερός, το 15,6% κεντρώος, το 17% κεντροδεξιός και το 14,3% δεξιός ενώ 20,2% απαντά τίποτα από τα παραπάνω.

Στο 43,8% οι θετικές γνώμες για την κυβέρνηση, αγκάθι η ακρίβεια

Το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές ενώ το 43,8% την κρίνει θετικά. Το 55,5% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κ.Μητσοτάκης. Ακολουθεί δεύτερος ο Δ.Κουτσούμπας, τρίτος ο Ν. Ανδρουλάκης, τέταρτη η Ζ. Κωνσταντοπούλου και τέταρτος ο Στ. Κασσελάκης.

Παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης

Μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη το 48% θεωρεί καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 13,8% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πηγή ανησυχίας οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το 89,8% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.

Σε σχέση με την στάση που πρέπει να τηρήσει η χώρα μας, το 65,4% προτιμά μια αυστηρή στάση ουδετερότητας, το 18,4% προτιμά να πάρει θέση υπέρ του Ισραήλ και το 11,5% να πάρει θέση υπέρ των Παλαιστινίων.

Η πορεία της κυβέρνησης

Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές, ενώ το 43,8% την κρίνει θετικά.

Φυσικά, η ακρίβεια παραμένει το το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση σύμφωνα με το 55,5% των ερωτηθέντων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ