Γιατί οι θάμνοι έχουν αγκάθια;
Πώς αντιμετωπίζουν το χειμώνα οι πεταλούδες και τα σκαθάρια;
Πόσα ενδημικά ζώα ζουν στους θαμνότοπους της Κρήτης;
Tο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα γίνει συζήτηση με επιστήμονα σχετικά με τα μικρά ζώα που μπορεί να βρει κάποιος σε ένα πολύ διαδεδομένο οικοσύστημα που συναντάμε και στην Κρήτη, τους θαμνότοπους.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
11:00 – 12:00 Συζήτηση με θέμα: «Η ζωή στους θαμνότοπους της Κρήτης» με τη Δρ Κατερίνα Βαρδινογιάννη, Μαλακολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
12:15 – 14:00 «Μαθαίνω παίζοντας με τα μικρά ζωάκια των θαμνοτόπων» (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου για ηλικίες από 4 έως και 6 ετών).
12:15 – 14:00 «Εργαστήριο ζωολογίας». Εξερευνώ, ταξινομώ και παρατηρώ, με τη βοήθεια των στερεοσκοπίων, διάφορα μικρά ζώα (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).
12:00 – 14:00 «Φτιάχνουμε Δαχτυλοζωάκια;». Κατασκευές με νεροχρώματα, φυσικό πηλό και άλλα υλικά.
Μετά το τέλος της συζήτησης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν συλλογές μικρών ταριχευμένων ζώων των θαμνοτόπων της Κρήτης, όπως πεταλούδες, σαλιγκάρια, σκαθάρια, ακρίδες, αράχνες, σκορπιούς κ.ά.
Γενική είσοδος : 6 €
Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»: Είσοδος δωρεάν
Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν
ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν