Τη δικαστική οδό θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών Πολιτισμού στο Ηράκλειο που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, βάσει της τελευταίας κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών πολιτισμού – αθλητισμού και διοικητικής μεταρρύθμισης- ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Οι ίδιοι, καταγγέλλουν ως παράνομη και αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη απόφαση και προσφεύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα για να διεκδικήσουν τη παραμονή τους στο πλαίσιο εργασίας τους, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να προχωρήσουν στη χρήση κάθε νόμιμου και ένδικου μέσου, προκειμένου να πετύχουν ακύρωση αυτής καθαυτής της απόφασης.
Επίσης, διατηρούν την πεποίθηση ότι στην ουσία δεν πρόκειται για διαθεσιμότητα αλλά για οριστική απόλυση, αφού θεωρούν ότι αν ο σχεδιασμός επεδίωκε τη μετακίνηση προσωπικού σε μη επαρκώς στελεχωμένες υπηρεσίες, αυτό θα ήταν εφικτό να γίνει με απευθείας ανταλλαγή υπαλλήλων, χωρίς να χρειάζεται να μπουν οι εργαζόμενοι σε απραξία, για διάστημα 8 μηνών, με μηνιαίες οικονομικές απολαβές 75% επί του συνολικού μισθού.
Μάλιστα, υπάλληλος υπηρεσίας του Ηρακλείου που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο οποίος μπήκε σε καθεστώς διαθεσιμότητας, δήλωσε στο Flashnews.gr: «μ’ αυτή την απόφαση μου καταστρέφουν τη ζωή, σκοτώνουν τα όνειρα μου, πετάνε στο δρόμο εμένα και τους συναδέλφους μου, μετά από τόσα χρόνια δουλειάς».
Ακόμα, αναφέρθηκε στο τρόπο που καταρτίστηκαν οι πίνακες διαθεσιμότητας, αφήνοντας υπόνοιες για αδιαφανείς διαδικασίες και για διάφορα τεχνάσματα που έδιναν σε κάποιους επιπλέον μοριοδότηση, ώστε να καταφέρουν να παραμείνουν στην εργασιακή τους θέση.
Εκτός των άλλων, επεσήμανε τη πικρία του γι’ αυτή τη κατάσταση που βιώνει και δήλωσε χαρακτηριστικά: «αισθάνομαι υπερήφανος που τόσα χρόνια υπηρέτησα με εντιμότητα το δημόσιο τομέα. Αναρωτιέμαι, όμως, αν αισθάνονται υπερηφάνεια και όσοι υπέγραψαν αυτή την, ανέντιμη, απόφαση που διαλύει ανθρώπινες ζωές και τοποθετεί εργαζόμενους όχι σε καθεστώς διαθεσιμότητας αλλά σε καθεστώς ανεργίας και φτώχειας».
Πηγή: flashnews.gr