Διέπραξε δεκάδες απάτες στον Άγιο Νικόλαο εμφανιζόμενος ως ασφαλιστής, όταν αποκαλύφθηκε με υποθέσεις που συνέβησαν από το 2005 έως το 2014.
Τότε, η Αστυνομία του Αγίου Νικολάου, ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατάφερε να εξιχνιάσει πλήθος υποθέσεων απάτης σε βάρος πολιτών σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος επτά ατόμων. Για 125 υποθέσεις έκανε λόγο το 2015 το αστυνομικό δελτίο. Η Υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, αλλά ο εμπλεκόμενος όχι μόνο δεν βρέθηκε στη φυλακή, όχι μόνο δεν δικάστηκε αλλά εξακολουθεί να δρα ανενόχλητος σε όλη τη χώρα. Στο μεταξύ οι εξαπατηθέντες περιμένουν να κληθούν για ανάκριση ενώ πληροφορούνται πως προκύπτουν και νέες υποθέσεις εξαπάτησης του συγκεκριμένου ανθρώπου καθημερινά αφού συνεχίζει να δρα απτόητος σε άλλες περιοχές της χώρας. «Δεν μας έχει καλέσει κανείς από την Δικαιοσύνη για όσα έγιναν», τονίζουν, εμφανώς προβληματισμένοι, εξαπατηθέντες που αναζητούν να πληροφορηθούν τι έχει συμβεί και γιατί φτάσαμε στο 2019 χωρίς την παραμικρή εξέλιξη. «Πως είναι δυνατόν, ένας κατά συρροή απατεώνας, με τόσες απάτες και να συνεχίζει ανενόχλητος τόσα χρόνια μετά, χωρίς κανείς να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να τιμωρηθεί και να αποδοθεί δικαιοσύνη», αναρωτιούνται.
Οι μαρτυρίες
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει να βγαίνει στο φως όταν πολίτες κατήγγειλαν ότι είχαν πληρώσει ασφάλειες οι οποίες όμως δεν είχαν αντίκρισμα διότι δεν είχαν καταχωρηθεί τα ποσά στην ασφαλιστική εταιρεία. Το θέμα αποκαλύφθηκε νωρίτερα από την ολοκλήρωση της προανάκρισης εξαιτίας των πολλών κλήσεων που έκανε η Αστυνομία σε πελάτες του συγκεκριμένου ασφαλιστή, ο οποίος συνεργαζόταν με πολύ γνωστή ασφαλιστική εταιρεία. «Με κάλεσαν και διαπίστωσα πως έδινα κατάθεση σ’ ένα χώρο ενώ ταυτόχρονα σε άλλα δωμάτια υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι που ήταν πελάτες του ασφαλιστή κι έκαναν το ίδιο», ανέφερε τότε Αγιονικολιώτης που κλήθηκε να καταθέσει για τη δική του περίπτωση.
«Είχα συμβόλαια για οχήματα τα οποία είχαν πληρωθεί αλλά δεν είχαν κατατεθεί τα χρήματα και ουσιαστικά κυκλοφορούσαμε με ανασφάλιστα οχήματα, χωρίς να το γνωρίζουμε. Οι πληροφορίες λένε πως είμαστε τουλάχιστον 50 άνθρωποι μέχρι τώρα και ενδέχεται να είναι περισσότεροι», έλεγε άλλος πελάτης του ασφαλιστή. Τα περιστατικά ήταν πολλά και στην τοπική κοινωνία είχε προκληθεί σάλος.
Σήμερα, η αγανάκτηση μεγαλώνει από πολίτες που νιώθουν απολύτως απροστάτευτοι από το επίσημο κράτος.
Το «βιογραφικό»
Η Αστυνομία τότε είχε οδηγηθεί σε δύο ημεδαπούς, ηλικίας 37 και 44 ετών, καθώς και πέντε ακόμη άγνωστους δράστες, οι οποίοι το χρονικό διάστημα από το 2005 έως και τον Φεβρουάριο του 2014 ενεπλάκησαν σε 125 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε Κρήτη, Αττική, Πειραιά, Ζάκυνθο και Μεσσηνία, αποσπώντας συνολικά από την παράνομη δραστηριότητά τους το χρηματικό ποσό των 596.027,04 ευρώ.
Όπως προέκυψε ο 37χρονος εμφανιζόταν στα θύματά του με διάφορες ιδιότητες, κυρίως αυτή του ασφαλιστικού πράκτορα και οικονομικού συμβούλου, συνεπικουρούμενος κατά περίπτωση από τον 44χρονο και τους υπόλοιπους συνεργούς του, αποσπώντας χρήματα, προκειμένου δήθεν να διευθετήσει οικονομικά ζητήματα και να μεσολαβήσει για έκδοση δανείων, αγορά αυτοκινήτων και ασφάλισης οχημάτων. Ο 37χρονος υποδυόταν τον ασφαλιστικό πράκτορα – οικονομικό σύμβουλο, τον μεσίτη κατασχεμένων οικοπέδων, τον εργολάβο κατασκευής θερμοκηπίων, τον διαμεσολαβητή χρηματιστηριακών- επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, hedge funds), καθώς και τον διαμεσολαβητή ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης (προγράμματα ΕΣΠΑ, ενίσχυσης μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, εύρεσης εργασίας).
Η δράση
Έτσι, προχώρησε μονομερώς στην σύναψη ασφαλιστηρίων συμβολαίων εταιρείας, στο όνομα οκτώ πολιτών, οι οποίοι όπως προέκυψε αγνοούσαν πλήρως την ύπαρξη των συμβολαίων.
Εξαπάτησε εννέα ημεδαπούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Νομού Λασιθίου, αποσπώντας από αυτούς συνολικά το χρηματικό ποσό των 364.039,28 ευρώ, πείθοντας τους ότι μπορεί να μεσολαβήσει για την έκδοση δανείων μεγάλων χρηματικών ποσών, με απαραίτητη προϋπόθεση είτε να συναφθεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο ως εγγύηση σε εταιρεία είτε να αγοραστεί κάποιο ακίνητο, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιούνταν ως υποθήκη. Σε κάποιες περιπτώσεις είχε ως συνεργό τον 44χρονο, ο οποίος εμφανιζόταν ως μεσίτης για την αγορά-πώληση ακινήτων.
Από επτά ημεδαπούς κάτοικους Χανίων και Ηρακλείου Κρήτης, απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των 112.368 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι, αυτά θα χρησιμοποιούνταν ως προκαταβολή για την αγορά αυτοκινήτων, στην οποία θα μεσολαβούσε ο ίδιος, έχοντας ως συνεργό άγνωστο άτομο το οποίο παρουσίαζε ως δικηγόρο των Αθηνών.
Από δεκατέσσερις ημεδαπούς κατοίκους των Νομών Λασιθίου, Ρεθύμνου και Αιγάλεω Αττικής, απέσπασε το χρηματικό ποσό των 61.424,20 ευρώ, προσποιούμενος τον μεσίτη κατασχεμένων οικοπέδων, τον εργολάβο κατασκευής θερμοκηπίων, τον διαμεσολαβητή χρηματιστηριακών- επενδυτικών προϊόντων, αλλά και τον διαμεσολαβητή ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης.
Επιπλέον, εξαπάτησε συνολικά ενενήντα πολίτες (τρεις εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται στους 14 προαναφερόμενους) αποσπώντας τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 58.195,56 ευρώ, πείθοντας τους ιδιοκτήτες οχημάτων ότι είχε προβεί ή ότι θα προέβαινε στην μεσολάβηση για την ασφάλιση του οχήματός τους, λαμβάνοντας συγχρόνως το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στα ασφάλιστρα, χωρίς όμως να διαβιβάζει τη σχετική εντολή στις ασφαλιστικές εταιρίες τις οποίες υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε.
Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις απάτης, ο 37χρονος, διαβίβαζε την εντολή για την ασφάλιση του οχήματος, βάσει της οποίας στη συνέχεια εκδιδόταν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, χωρίς όμως να καταβάλει στην εταιρία, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, τα ασφάλιστρα που ο ίδιος είχε ήδη εισπράξει, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται το σχετικό ασφαλιστήριο.
Πηγή
anatolh.com