Το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων πέρασε από τη Βουλή όμως με πολύ μεγάλες απώλειες τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε από 51 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, 11 του ΠΑΣΟΚ, αλλά και 3 του ΣΥΡΙΖΑ.
Πολλοί έσπευσαν να ταυτίσουν την εναντίωση του νομοσχεδίου με την ακροδεξιά, κάτι το οποίο είναι λάθος. Η διαφοροποίηση στο νομοσχέδιο είχε πολλές διαφορετικές εκκινήσεις για ένα θέμα για το οποίο ουσιαστικά ποτέ δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος στην ελληνική κοινωνία.
Γι’ αυτό άλλωστε, σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αν και τάχθηκε υπέρ του γάμου εξέφρασε την ξεκάθαρη εναντίωση στην τεκνοθεσία.
Προφανώς όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας δεν είναι ακροδεξιοί, όπως δεν είναι ακροδεξιό το ΚΚΕ που καταψήφισε, όπως δεν είναι ακροδεξιός ο Πολάκης και η Κασσιμάτη αλλά και πολλοί άλλοι και στην Κρήτη από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που ναι μεν υπερψήφισαν αλλά… με βαριά καρδιά.
Ως εφημερίδα είμαστε της άποψης πως μόνο ο διάλογος έχει ουσία κυρίως όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, που οφείλουν να ακούγονται, οι πολίτες πρέπει να διαμορφώνουν άποψη και οι βουλευτές να ψηφίζουν κατά συνείδηση.
Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων με τη μορφή που έχει το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, δίχως όμως τη συναίνεση της κοινωνίας. Και αυτό μπορεί στο σύντομο μέλλον να αποτελέσει ένα σοβαρό ζητούμενο. Ειδικά όταν ταυτίζονται όσοι εναντιώθηκαν με την ακροδεξιά.