17.8 C
Chania
Friday, November 15, 2024

Μείωση του αριθμού των μεταναστών παρουσιάζει η Ελλάδα – Πανευρωπαϊκός χάρτης

Ημερομηνία:

Του Alex Gray

Αυτοί οι τέσσερις χάρτες, που δημιουργήθηκαν από τον Jakub Marian, έναν Τσέχο γλωσσολόγο, μαθηματικό και καλλιτέχνη, βασίζονται σε μια μελέτη του 2015 από τα Ηνωμένα Έθνη για τη διεθνή μετανάστευση.

Δείχνουν την μετανάστευση στην Ευρώπη με διάφορους τρόπους:

1. Τον αριθμό των αλλοδαπών σε κάθε χώρα, ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.
2. Την πιο κοινή χώρα προέλευσης για το ποσοστό αυτό.
3. Αν ο αριθμός αλλοδαπών κάθε χώρας έχει αυξηθεί ή μειωθεί τατελευταία πέντε χρόνια.
4. Τους πληθυσμούς των αλλοδαπών κάθε χώρας που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη αύξηση.
Το υψηλότερο ποσοστό αλλοδαπών έχει το Λουξεμβούργο (45,9%), ακολουθούμενο από την Ελβετία (29.6%), την Αυστρία (18.7%), την Σουηδία (18.5%), την Εσθονία και την Ιρλανδία (15.8%), την Γερμανία (15.3%), την Νορβηγία (14.4%), και την Κροατία (13.6%).

Το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί με 13,4%. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Eurostat, σχετικά με τις αιτήσεις ασύλου μεταξύ Ιανουαρίου 2015 και Ιουνίου του 2016, ο J.Marian στη συνέχεια αποτύπωσε ποιες χώρες έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τηνευρωπαϊκή κρίση μετανάστευσης.

Η Αυστρία και η Σουηδία ήταν οι μόνες ευρωπαϊκές χώρες που κατέγραψαν αύξηση 1% σε αλλοδαπό πληθυσμό ωςποσοστό του συνολικού πληθυσμού τους, ενώ η Γερμανία παρουσίασε αύξηση μικρότερη του 1%.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015 προερχόταν από την Ινδία. Στη Νορβηγία, από την Πολωνία. Στην Αυστρία και την Ελβετία, από τηνγειτονική Γερμανία. Οι περισσότεροι αλλοδαποί στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας προέρχονταιαπό το Ηνωμένο Βασίλειο

Στην Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία προέρχονται από το νότο (Αλγερία, Μαρόκο και Αγκόλα, αντίστοιχα). Για την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, από την Αλβανία. Η Πολωνία και η Τσεχική Δημοκρατία είδε τους περισσότερους μετανάστες να έρχονται από την Ουκρανία. Σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι περισσότεροι μετανάστες είναι Ρώσοι. 3.

Ορισμένες χώρες, όπως η Πολωνία και η Ελλάδα, παρουσίασαν μείωση του αριθμού μεταναστών, ως ποσοστό του πληθυσμού τους. Περίπου στις μισές ευρωπαϊκές χώρες η κατάσταση παρέμεινε λίγο ως πολύ η ίδια με αυτή του 2015 (χάρτης #2), συμπεριλαμβανομένων των Ινδών στο Ηνωμένο Βασίλειο, των Βρετανών στην Ιρλανδία και των Πολωνών στη Νορβηγία.

Για παράδειγμα, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία, η Σουηδία, η Αυστρία και η Νορβηγία, που είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών σε σύγκριση με το συνολικό πληθυσμό, είχαν επίσης την υψηλότερη αύξηση μεταναστών μεταξύ 2010 και 2015. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Φινλανδία ακολουθούν λίγο πιο πίσω.

Ορισμένες χώρες, όπως η Πολωνία και η Ελλάδα, παρουσίασαν μείωση του αριθμού μεταναστών, ως ποσοστό του πληθυσμού τους. Περίπου στις μισές ευρωπαϊκές χώρες η κατάσταση παρέμεινε λίγο ως πολύ η ίδια με αυτή του 2015 (χάρτης #2), συμπεριλαμβανομένων των Ινδών στο Ηνωμένο Βασίλειο, των Βρετανών στην Ιρλανδία και των Πολωνών στη Νορβηγία.

Οι μεταβολές σε άλλες χώρες δείχνουν περισσότερους Κουβανούς στην Ισπανία (κύριος προορισμός τους ήταν προηγουμένως το Μαρόκο), λιγότερους Ρώσους να κινούνται προς χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και αύξηση των Συρίων ως ποσοστό του πληθυσμού της Σουηδίας.

Πηγή: weforum.org (η ιστοσελίδα του World Economical Forum)

epitropiygeiasattikislae.wordpress.com 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ