Η Μάχη της Κρήτης ήταν ένα ιστορικό γεγονός που σύνδεσε αμετάκλητα χιλιάδες ανθρώπους από διαφορετικές χώρες με το νησί.
Και μπορεί οι βετεράνοι της Μάχης της Κρήτης να φεύγουν σιγά – σιγά από τη ζωή, ομως παραμένουν οι απόγονοί τους, άνθρωποι που κρατούν ζωντανή τη μνήμη, που επιθυμούν να διατηρήσουν ζωντανούς τους δεσμούς με το νησί της Κρήτης όπου οι πρόγονοί τους πολέμησαν για την ελευθερία.
Και μπορεί το ελληνικό κράτος να αδιαφορεί και να άφησε σε εγκατάλειψη το Μνημειακό Συγκρότημα για τη Μάχη της Κρήτης, μπορεί να μην έχει πάρει κάποια πρωτοβουλία για να συνδέσει τους ανθρώπους και τις ιστορίες του, όμως αυτή την απουσία και αδιαφορία του ελληνικού κράτους, την αδυναμία του να χτίσει στους ισχυρούς δεσμούς που δημιούργησε η ιστορία, την καλύπτει μερικώς… το ίντερνετ.
Μετά την επιτυχία της Νεοζηλανδής Emma Ebrahim όπου μέσα σε 48 ώρες κατάφερε μέσω του facebook και ανάρτησης σχετικών ειδήσεων σε τοπικά πρακτορεία και εφημερίδες να βρει τους ανθρώπους που είχαν σώσει τη ζωή του παππού της, φέρνοντας κοντά διαφορετικές γενιές ανθρώπων που συνδέονται από τον ίδιο τον αγώνα για τη ζωή τους αλλά και την ελευθερία που έδωσαν οι πρόγονοί τους, εμφανίζονται και άλλοι απόγονοι βετεράνων που ψάχνουν και αυτοί να βρουν τους χαμένους δεσμούς των προγόνων τους με την Κρήτη.
Στη σελίδα Greece at WWII Archives στο Facebook ένας ακόμα Νεοζηλανδός, ο Jason Lowe αναζητεί πληροφορίες για τους ανθρώπους που βοήθησαν τον παππού του Francis Clive Lowe να επιβιώσει.
Στους χάρτες δίπλα από τις φωτογραφίες έχουν κυκλωθεί οι τοποθεσίες που επισκέφτηκε.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
“Μπορούμε κι εμείς να κάνουμε το δικό μας..θαύμα; Αν πιστεύετε πως ναι,τότε παρακαλούμε όλους εσάς (Ιδιαίτερα τους Κρητικούς φίλους της σελίδας) να κοινοποιήσουν αυτήν την ανακοίνωση”