11.8 C
Chania
Wednesday, January 1, 2025

Ο Καζαντζάκης σε animation στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

Ημερομηνία:

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη καλωσορίζει το 2019 με ένα Εργαστήρι Animation για παιδιά από 6 έως 12 ετών με τους γονείς τους και με ένα νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Μουσείου είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τη δημιουργικότητα των παιδιών και των εφήβων μέσω των εκθεμάτων του, αλλά και των ιδεών και αξιών που προβάλλονται μέσα από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Οι νέες αυτές δράσεις στηρίζονται στη λογική ότι οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, μαθαίνουν καλύτερα μέσα από βιωματικές δράσεις οι οποίες «μπλέκουν» τα γραπτά του Καζαντζάκη με άλλες τέχνες.

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη σας προσκαλεί να εκφραστείτε ελεύθερα με στόχο να γνωρίσετε το έργο του ​συγγραφέα.

Εργαστήρι Animation για οικογένειες

Η Απίστευτη Ιστορία της Γιγαντιαίας Βούργιας

Όταν οι Ήρωες του Καζαντζάκη βρίσκονται όλοι μαζί και γίνονται κινούμενες εικόνες.

Σε αυτό το εργαστήρι, οι γονείς μαζί με τα παιδιά προσεγγίζουν τα κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη με έναν δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο, αναδεικνύοντας τους ήρωές του. Πώς φαντάζεσαι τον Καπετάν Μιχάλη μέσα από την «Αναφορά στο Γκρέκο»;

Με χαρτιά, χρώματα και ψαλίδια, δημιουργούμε τους ήρωες του συγγραφέα με πηγή έμπνευσης αποσπάσματα από τα βιβλία του και φτιάχνουμε τη δική μας ταινία animation με την τεχνική του cut-out.

Ημερομηνία: Κυριακή 27 Ιανουαρίου

Ώρα: 11.30-13.30

Απευθύνεται σε: παιδιά από 6 έως 12 ετών με τους γονείς τους

Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2810 741689

Κόστος Συμμετοχής: 5€ ανά οικογένεια

_____________

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για εφήβους

Κοίτα, Σκέψου, Δημιούργησε @ ΜΝΚ

Διάβασε τον Καζαντζάκη αλλιώς…

Αυτό το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής μάθησης βάζει τους μαθητές στη θέση του θεατή αλλά και του δημιουργού. Οι έφηβοι ανακαλύπτουν το έργο του Καζαντζάκη μέσα από τις τέχνες στο Μουσείο. Τα εκθέματα του Μουσείου που εκπροσωπούν τις καλές τέχνες αποτελούν τα ερεθίσματα που ωθούν τα παιδιά να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να εκφραστούν.

Υπάρχουν κακές τέχνες; Μπορεί τα κείμενα του Καζαντζάκη να εμπνεύσουν μια performance art ή ένα graffiti;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κοίτα, Σκέψου, Δημιούργησε @ ΜΝΚ έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι ο κάθε άνθρωπος εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο, να κατανοήσουν την αξία των τεχνών και βέβαια να δημιουργήσουν το δικό τους έργο, ένα Wheatpaste Poster, παίρνοντας έμπνευση από αποφθέγματα του Νίκου Καζαντζάκη.

Απευθύνεται σε: Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Διάρκεια: 90 λεπτά

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κοίτα, Σκέψου, Δημιούργησε @ ΜΝΚ πραγματοποιείται και στην αγγλική γλώσσα.

Πληροφορίες και κρατήσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Καζαντζάκη στο 2810 741689 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00- 15.00 και στο email info@kazantzaki.gr.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν πρόλαβε το 2025 ο 7χρονος Αλέξανδρος – Θρήνος στο Ρέθυμνο

Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει στο Ρέθυμνο ότι είναι...

Η δραματική ιστορία της φίλης του Λέοναρντ Κοέν που έγινε «μπαλάκι» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και κατέληξε στο Δρομοκαϊτειο

Οι απαράδεκτες ελλείψεις στον τομέα των προνοιακών δομών, για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, που δεν...