11.8 C
Chania
Tuesday, January 7, 2025

Οι Έλληνες από τους πιο αγχωμένους λαούς στον πλανήτη σύμφωνα με μεγάλη έρευνα της Gallup

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Gallup για τα παγκόσμια συναισθήματα, η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει υψηλά επίπεδα αρνητικών συναισθημάτων, με το άγχος να αποτελεί κυρίαρχο συναίσθημα μεταξύ των πολιτών. Συγκεκριμένα, το 58% των Ελλήνων ανέφερε ότι βίωσε άγχος την προηγούμενη ημέρα.

Η έκθεση της Gallup, που βασίζεται σε συνεντεύξεις με σχεδόν 127.000 ενήλικες σε 122 χώρες, αποκαλύπτει ότι τα αρνητικά συναισθήματα παγκοσμίως σημείωσαν μείωση για πρώτη φορά από το 2014. Ωστόσο, στην Ελλάδα, τα επίπεδα άγχους παραμένουν ανησυχητικά υψηλά, υποδηλώνοντας την ανάγκη για στοχευμένες παρεμβάσεις στην ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιων Συναισθημάτων της Gallup για το 2024, η Ελλάδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στον τομέα της συναισθηματικής ευημερίας των πολιτών της. Ειδικότερα, το 58% των Ελλήνων ανέφερε ότι βίωσε άγχος την προηγούμενη ημέρα, κατατάσσοντας τη χώρα στην πέμπτη θέση παγκοσμίως σε επίπεδα άγχους, μαζί με την Αίγυπτο.

Συγκριτικά, χώρες όπως η Βόρεια Κύπρος (65%) το Ισραήλ (62%) και η Νιγηρία (59%)  παρουσίασαν υψηλότερα ποσοστά άγχους με την Ελλάδα να ακολουθεί αμέσως μετά με 58%, ενώ το Βιετνάμ (14%) και η Μογγολία (14%) κατέγραψαν τα χαμηλότερα.

Επιπλέον, το 60% των Ελλήνων δήλωσε ότι ένιωσε ανησυχία την προηγούμενη ημέρα, τοποθετώντας τη χώρα μεταξύ των κορυφαίων σε επίπεδα ανησυχίας παγκοσμίως. Σε σύγκριση, το Αφγανιστάν (67%) και το Ισραήλ (67%) κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστά, ενώ το Καζακστάν (12%) και η Ταϊβάν (17%) τα χαμηλότερα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, παρά τα υψηλά επίπεδα άγχους και ανησυχίας, η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά άλλων αρνητικών συναισθημάτων, όπως ο θυμός και η λύπη. Για παράδειγμα, χώρες όπως η Βόρεια Κύπρος (49%) και το Ιράκ (47%) παρουσίασαν τα υψηλότερα ποσοστά θυμού, ενώ το Τσαντ (52%) και η Γουινέα (52%) κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστά λύπης.

Στην Ελλάδα, η επίμονη παρουσία υψηλών επιπέδων άγχους ενδέχεται να συνδέεται με οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Η συνεχής παρακολούθηση και η εφαρμογή πολιτικών που προάγουν την ψυχική υγεία είναι κρίσιμης σημασίας για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Η έκθεση της Gallup υπογραμμίζει την ανάγκη για στοχευμένες παρεμβάσεις στην Ελλάδα, με σκοπό τη μείωση του άγχους και της ανησυχίας στον πληθυσμό. Η κατανόηση των παραγόντων που συμβάλλουν σε αυτά τα συναισθήματα και η εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της συνολικής ευημερίας των πολιτών.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κίσσαμος: Ζευγάρι έκλεψε την 66χρονη που τους πρόσφερε δουλειά και φιλοξενία

Απρόσμενη τροπή πήρε η προσπάθεια μιας 66χρονης γυναίκας από...

Μαθητές κλείδωσαν τα κινητά τους για 21 ημέρες και είδαν τη ζωή τους να αλλάζει

«Τρεις εβδομάδες χωρίς κινητό» αυτό κλήθηκαν να κάνουν μια...

Κάμερες στο νεκροταφείο Σούδας μετά τη βεβήλωση των τάφων

Αναστάτωση επικρατεί στη Σούδα, μετά τη βεβήλωση τάφων στο...

Ο Σημίτης που γνώρισα σαν Πρωθυπουργός

Της Στέλλας Αλφιέρη * Ο Σημίτης ήταν γνωστός ως ο...