19.8 C
Chania
Tuesday, November 19, 2024

Πώς μας «ακούει» η Google και τι μπορούμε να κάνουμε

Ημερομηνία:

Η ανησυχία σχετικά με τη διασφάλιση της ιδιωτικότητάς μας από την Google και άλλες μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας ολοένα και μεγαλώνει, ιδίως από τη στιγμή που όλοι μας περνάμε περισσότερες από 5 ώρες μπροστά σε μία οθόνη.

Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, όπου οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουμε έναν πανίσχυρο υπολογιστή στην τσέπη μας, οι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν αντιληφθεί πως μπορούν να κερδίσουν εκατομμύρια πουλώντας τα δεδομένα μας στους διαφημιστές και εκμεταλλεύονται τη δυνατότητά τους αυτή δεόντος.

Ήδη έχουμε μιλήσει στο παρελθόν για το πώς η Google χρησιμοποιεί διάφορα δεδομένα των χρηστών για να τους προβάλει στοχευμένες διαφημίσεις, ωστόσο κάτι που δεν είναι γνωστό σε πολλούς είναι πως η συγκεκριμένη εταιρία χρησιμοποιεί ηχητικά δεδομένα στα οποία αποκτά πρόσβαση μέσα από το κινητό μας τηλέφωνο.

Μπορεί να μην υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος άνθρωπος που μας ακούει όταν συζητάμε, λοιπόν, όμως με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η Google μπορεί να μας προβάλει διαφημίσεις για πράγματα που δεν έχουμε αναζητήσει online.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Online Tech Tips», μάλιστα, η εταιρία μας ακούει διαρκώς, δεδομένου ότι το μικρόφωνο του κινητού είναι συνεχώς ανοικτό, προκειμένου να λειτουργούν οι υπηρεσίες φωνητικής βοήθειας.

Πώς μας «ακούει» η Google

Στα περισσότερα έξυπνα κινητά που λειτουργούν με λογισμικό Android, υπάρχει μία λειτουργία που ονομάζεται «OK Google» ή «Hey Google», μέσω της οποίας μπορούμε να δώσουμε φωνητικές εντολές στη συσκευή μας.

Όταν η λειτουργία αυτή είναι ενεργοποιημένη, τότε το κινητό καταγράφει αυτά που λέμε, προκειμένου να εντοπίσει «λέξεις – κλειδιά» τις οποίες θα επεξεργαστεί προκειμένου να υπακούσει στις εντολές που θα δώσουμε.

Οι ηχογραφήσεις αυτές, μάλιστα, αποθηκεύονται στο λογαριασμό σας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Google για να μάθει η εταιρία τον ήχο της φωνής σας και να βελτιώσει την ανταπόκριση στις εντολές σας.

Πώς θα σταματήσει η Google να ακούει τις συζητήσεις σας

Εάν και η λειτουργία «OK Google» είναι συχνά προεπιλεγμένη, τόσο σε συσκευές Android όσο και στα iPhones, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να την απενεργοποιήσετε.

Εάν έχετε συσκευή που λειτουργεί με λογισμικό iOS, μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδρομή:

  • Ρυθμίσεις
  • Siri και Αναζήτηση
  • Απενεργοποιήστε την επιλογή «Ακρόαση για Hey Siri»
  • Απενεργοποιήστε την επιλογή «Κουμπί Αφετηρίας για Siri»
  • Απενεργοποιήστε την επιλογή «Σε οθόνη κλειδώματος»

Εάν έχετε συσκευή Android, τότε ακολουθήστε την παρακάτω διαδρομή:

  • Ρυθμίσεις
  • Google
  • Υπηρεσίες Λογαριασμού
  • Ρυθμίσεις για εφαρμογές Google
  • Αναζήτηση, Βοηθός και Voice
  • Απενεργοποιήστε το «Hey Google and Voice Match»
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024

Οι δημοσιογράφοι σε όλη τη χώρα προχωρούν σε 24ωρη...

Θα σώσουμε τώρα την οικονομία της Γερμανίας!

Της Βάννας Σφακιανάκη Ως κεραυνός εν αιθρία και σαν να...

Χανιά: Συνελήφθη με 1,6 κιλά κάνναβη

Σε μια επιχείρηση κατά των ναρκωτικών, αστυνομικοί του Τμήματος...

Συνελήφθη σπείρα διαρρηκτών στο Ηράκλειο – Λεία άνω των 115.000 ευρώ

Σε ένα σημαντικό πλήγμα για την εγκληματικότητα στην περιοχή,...