Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο που προήλθε από την οικογένεια του 26χρονου Βρετανού που χτυπήθηκε θανάσιμα από κεραυνό στη Ρόδο.
Το βίντεο δείχνει τον 26χρονο Σκοτ Σέντον να γελάει και να αστειεύεται με έναν φίλο του την ώρα που έβγαινε από τη θάλασσα, λίγα λεπτά πριν χτυπηθεί από τον κεραυνό στη Ρόδο.
Το βίντεο έδωσε στην Daily Mail η οικογένειά του η οποία ζήτησε να δημοσιοποιηθεί για να δείξει πως ο Σκοτ είχε βγει από τη θάλασσα όταν συνέβη το περιστατικό και πως δεν ενεργούσε καθόλου απερίσκεπτα.
Η συντετριμμένη μητέρα του Σκοτ δήλωσε ότι περνούσε «τις καλύτερες στιγμές της ζωής του» πριν από τον τραγικό θάνατό του στο φρικτό ατύχημα το απόγευμα της Δευτέρας, όταν, όπως είπε «ο Θεός αποφάσισε να τον πάρει».
Τα πρώτα δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο Σκοτ πέθανε ενώ βρισκόταν στη θάλασσα όταν τον χτύπησε κεραυνός στην Αγία Αγάθη, με την στενή του φίλη, την 26χρονη Άννα Βιδαμούρ, να τον παρακαλά να βγει.
Όμως η μητέρα του και ο πατέρας του Σκοτ, οι οποίοι βρίσκονταν στο ασθενοφόρο καθώς οι τραυματιοφορείς προσπαθούσαν να του σώσουν τη ζωή, δήλωσαν πως ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και μια προηγούμενη καταιγίδα είχε προφανώς περάσει. Επισημαίνουν ότι το βίντεο δείχνει ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη επικείμενης ηλεκτρικής καταιγίδας, καθώς επέστρεψε στην παραλία το απόγευμα της Δευτέρας υπό το φως του ήλιου και μερική μόνο συννεφιά.
Η οικογένειά του επιμένει πως ο έμπειρος κολυμβητής Σκοτ γνώριζε τους κινδύνους της θάλασσας και του καιρού στην Ελλάδα, όπου ζούσαν για χρόνια πριν επιστρέψουν στο Λίβερπουλ.
Ο πατέρας του Στέφεν δήλωσε στην Daily Mail: «Ζούμε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Γνωρίζει το νερό και σέβεται το νερό. Δεν ήταν κάποιος ανόητος τουρίστας που ανεβαίνει σε μια σανίδα για να πάει κάπου επικίνδυνα. Γελούσε βγαίνοντας από το νερό. Έβαλαν τα paddleboard στην ακτή και στέκονταν στην εξέδρα. Δεν κινδύνευε και δεν τον έσυραν από το νερό».
Ο μανιώδης αθλητής, ο οποίος είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και εργαζόταν σε οικοδομές, μιλούσε ελληνικά και ήταν τακτικός επισκέπτης στο εξοχικό της οικογένειας στη Ρόδο. «Δεν ήταν τουρίστας και γνώριζε και σεβόταν το νερό» είπε ο πατέρας του. «Οι ντόπιοι τον αγαπούσαν και πήγε εκεί σχολείο. Είμαστε συντετριμμένοι. Δε θα ξεπεράσουμε ποτέ την απώλειά του».