Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων περιόδευσε τη Δευτέρα 27 Απρίλη ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτής, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους αλλά και με τη διοίκηση του Ιδρύματος.
Στην συζήτηση με τους εργαζόμενους, αναδείχτηκε το ζήτημα των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν οι βάρδιες, οι ελλείψεις σε υποδομές καθώς και άλλα προβλήματα όπως του ψυχιατρικού τμήματος με την λεγόμενη «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» και τι άφησε πίσω της. Επίσης τονίστηκε το υπέρογκο κόστος που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, αφού μπορεί ναι μεν να καταργήθηκε η είσοδος των 5€, αλλά μια σειρά από εξετάσεις δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως σημείωσε ο Μανώλης Συντυχάκης: «Οι πολιτικές εξελίξεις απασχολούν και πρέπει να απασχολούν τους εργαζόμενους, καθώς διαφαίνεται ότι και αυτή η κυβέρνηση -όπως και οι προηγούμενες- ακολουθεί πορεία που την φέρνει σε αντιπαράθεση με τον λαό, καθώς τα μέτρα που παίρνει είναι προς την μεριά ενίσχυσης του κεφαλαίου και όχι των λαϊκών στρωμάτων.
Αυτό προκύπτει και από τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αφού ενταφιάζει ακόμα και στα λόγια “τη δωρεάν” – δημόσια Υγεία, που μέχρι πριν τις εκλογές ψέλλιζε ακόμα το κόμμα του, ενώ με καθαρότητα υποστήριξε τους ντόπιους φαρμακοβιομήχανους. Την κατάσταση εντείνουν οι ακάλυπτες θέσεις και τα κενά του προσωπικού, τα οποία δεν πρόκειται να καλυφθούν αφού οι συμφωνημένες θέσεις που θα προκηρυχτούν είναι σταγόνα στο ωκεανό, χωρίς μάλιστα να γίνεται καν λόγος για τις εργασιακές σχέσεις που θα ισχύσουν. Αιτία για όλη αυτή την κατάσταση είναι η συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ με τη στρατηγική στήριξης των μονοπωλίων και στο χώρο της δημόσιας υγείας – πρόνοιας και του φάρμακου.
Έτσι λοιπόν γίνεται επιτακτικό ακόμα μια φορά αυτό που λέει το ΚΚΕ, ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός με την ενεργή και μαζική συμμετοχή τους, πρέπει να διεκδικήσουν την εξουσία. Εξουσία που με κεντρικό σχεδιασμό και με γνώμονα τις ανάγκες του λαού, θα εξασφαλίσει ότι οι δομές υγείας- πρόνοιας και του φάρμακου, θα είναι προσβάσιμες σε όλους και για όλους, μέσα από ένα εθνικό εξ’ ολοκλήρου δημόσιο σύστημα υγείας ».