17.8 C
Chania
Monday, January 13, 2025

Συνέντευξη Γρ. Αρχοντάκη: Πρώτο βήμα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η δημιουργία “μεγάλων γεγονότων” – Προτεραιότητά μας η ολοκλήρωση του Μνημειακού Συγκροτήματος για τη Μάχη της Κρήτης

Ημερομηνία:

O Γρηγόρης Αρχοντάκης είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έκρυψε τις ιδεολογικές αναφορές του όμως ταυτόχρονα παρέμεινε ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης. Επιτυχημένος επιχειρηματίας, υπήρξε πρωτοπόρος στην διάδοση εναλλακτικών μορφών θεραπείας ως φαρμακοποιός ενώ είναι επίσης ιδιοκτήτης του ERIA Resort, ξενοδοχείου που υπήρξε το πρώτο πανελλαδικά που απευθύνθηκε αποκλειστικά σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ενεργός στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού ήδη από το 2002, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Χανίων επί Δημαρχίας Κυριάκου Βιρβιδάκη ενώ μετά εκλέχθηκε και Νομάρχης Χανίων στις εκλογές του Οκτώβρη του 2006.

Σήμερα, είναι ξανά υποψήφιος, αυτή τη φορά για το Δήμο Χανίων σε συνεργασία με τη Νάνσυ Αγγελάκη και μέσω του συνδυασμού που προέκυψε με την επωνυμία “Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας”.

Στη συνέντευξη που μας έδωσε απάντησε σε μία σειρά ζητήματα που ίσως δεν έχουν λάβει της προσοχής που θα έπρεπε στην έως τώρα προεκλογική περίοδο.

Σε ερώτηση για την κλιματική αλλαγή, τις πρόσφατες καταστροφές στα Χανιά λόγων των ακραίων καιρικών φαινομένων και την ένδεια υποδομών ο κ. Αρχοντάκης είπε ότι “σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς του τόπου μας και μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, θα λάβουμε μέτρα για την επάρκεια του νερού, ως το πολυτιμότερο αγαθό, σε περιόδους με χαρακτηριστικά ανομβρίας, ενώ παράλληλα θα μελετήσουμε το βαθμό επικινδυνότητας των υποδομών του Δήμου, προκειμένου να σχεδιάσουμε την υλοποίηση έργων αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων, σε περιόδους εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων”

Έδωσε επίσης βαρύτητα στην κυκλική οικονομία με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στο Δήμο Χανίων.

Σε ερώτηση για το είδος του τουρισμού που θέλουμε στην πόλη μας και τα όρια ο κ. Αρχοντάκης μίλησε για αναγκαιότητα ανάδειξης σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες των Χανίων. Μίλησε επίσης για το “μεγάλο στοίχημα” της επιμήκυνσης του τουριστικής σεζόν προτείνοντας ως ένα πρώτο βήμα τη δημιουργία “μεγάλων γεγονότων” πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Σημείωσε πάντως και τα προβλήματα που δημιουργεί ο τουρισμός επισημαίνοντας ότι η Παλιά Πόλη εγκαταλείπεται από τους μόνιμους κατοίκους της κάτι το οποίο θεωρεί ότι αλλοιώνει τον χαρακτήρα της και ως εκ τούτου “κάποια στιγμή θα λειτουργήσει αρνητικά ακόμα και στον τουρίστα- επισκέπτη”.

Τάχθηκε υπέρ της σύστασης Επιστημονικού Παρατηρητηρίου για τις εξορύξεις, με τη συνδρομή των Επιστημονικών Ιδρυμάτων του τόπου μας.

“Ο βασικός ρόλος του Επιστημονικού Παρατηρητηρίου θα είναι η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς και η σύνταξη μελετών αποφυγής κάθε κινδύνου από τις διαδικασίες εξόρυξης και μεταφοράς, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα της ζωής και την ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του Νομού μας.”

Σχετικά με τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες και πώς θα προσπαθήσει να τις αξιοποιήσει εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος Χανίων ο κ. Αρχοντάκης είπε ότι στο Δήμο Χανίων η μόνη δομή που λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά είναι τα ΚΕΠ, και αυτό γιατί σχεδόν όλες οι διαδικασίες είναι ηλεκτρονικές.

Όπως σημειώνει, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση δε θα βοηθήσει μόνο τον πολίτη αλλά θα βελτιώσει ουσιαστικά και την εσωτερική λειτουργία του Δήμου. Ως εκ τούτου, στόχος του θα είναι “μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων”.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση του κ. Αρχοντάκη σε ερώτηση σχετικά με μνημεία των Χανίων που ενώ συνδέονται με την ιστορία του τόπου παραμένουν υπό εγκατάλειψη.

Σχετικα με το Μνημειακό Συγκρότημα για τη Μάχη της Κρήτης υπενθυμίζει ότι επί νομαρχία του εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ, όμως έκτοτε δεν προχώρησε τίποτα. Όπως είπε, θα αποτελέσει προτεραιότητα για αυτόν η ολοκλήρωση του έργου αφού πεποίθησή του είναι ότι “θα αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος των Χανίων”.

Παρόμοια η θέση του και για το Άγαλμα της Ελευθερίας, το οποίο όμως, όπως σημείωσε θα πρέπει πρώτα να προηγηθεί μια ουσιαστική συζήτηση με την κοινότητα των εικαστικών για τη διαδικασία που θα επιλεγεί.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα μας ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων με τον συνδυασμό “Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Ημέρας” κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης:

ΕΡ.: κ. Αρχοντάκη, η κλιματική αλλαγή, ανεξαρτήτως της κλίμακας αλλαγών που θα επιφέρει, φαίνεται ότι θα είναι μια πραγματικότητα που θα πρέπει να έλθουμε αντιμέτωποι. Πρόσφατα είχαμε μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία, που φανέρωσαν κακοτεχνίες αλλά και την ένδεια υποδομών και έργων εδώ και πάρα πολλά χρόνια ιδιαίτερα στα Χανιά. Πώς μπορεί να αλλάξει αυτή η εικόνα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ένταση των καιρικών φαινομένων τα επόμενα χρόνια αναμένεται να ενταθεί κι όχι να υποχωρήσει;

Αδιαμφισβήτητα τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής αποτελούν κορυφαία ζητήματα ανησυχίας για την Παγκόσμια Κοινότητα. Αναλαμβάνοντας τη Δημοτική Αρχή των Χανίων θα δώσουμε άμεση προτεραιότητα σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας του τόπου μας, εστιάζοντας πρωτίστως στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, καθώς και στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας και συμβατικών καυσίμων. Σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς του τόπου μας και μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, θα λάβουμε μέτρα για την επάρκεια του νερού, ως το πολυτιμότερο αγαθό, σε περιόδους με χαρακτηριστικά ανομβρίας, ενώ παράλληλα θα μελετήσουμε το βαθμό επικινδυνότητας των υποδομών του Δήμου, προκειμένου να σχεδιάσουμε την υλοποίηση έργων αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων, σε περιόδους εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία όλο και πιο συχνά ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο νησί μας. Επίσης, σημαντική θα είναι και η μέριμνα που θα λάβουμε – στο πλαίσιο της συμφωνίας όλων των Δημάρχων του Νομού, αλλά και στο ευρύτερο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας – υιοθετώντας μέτρα που θα έχουν ως απώτερο σκοπό τη μείωση του αποτυπώματος  άνθρακα του Δήμου μας, ο οποίος ως Μητροπολιτικός  Δήμος του Νομού διαθέτει πληθώρα δραστηριοτήτων(Αεροδρόμιο, Λιμάνι, Ηλεκτροπαραγωγική μονάδα, τουριστική ανάπτυξη, αστικό περιβάλλον, κ.α.), ώστε να εμφανίζει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εκπομπών επιβλαβών αερίων. Άλλωστε και ο σχεδιασμός μας στην αστική ανάπλαση, τη βιώσιμη κινητικότητα και την επίλυση του κυκλοφοριακού θα συμβάλουν τα μέγιστα στην περιβαλλοντική προστασία, αλλά ταυτόχρονα θα βελτιώσουν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.

ΕΡ.: Το τελευταίο διάστημα και στο νομό Χανίων έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για το τι είδους τουριστική ανάπτυξη επιθυμούμε. Η πόλη των Χανίων οπωσδήποτε αποτελεί τουριστικό προορισμό. Ποιες θεωρείται ότι πρέπει να είναι οι κινήσεις που θα κάνει ο Δήμος για να βελτιώσει το τουριστικό προϊόν και ποιο είναι το όραμά σας για το είδος του τουρισμού που θα επιθυμούσατε για την πόλη μας;

Τα Χανιά είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός. Ο Δήμος θα πρέπει να ενισχύσει τις υποδομές του προκειμένου να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνει στρατηγική μας επιδίωξη η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στόχος μας δηλαδή πρέπει να είναι με ποιό τρόπο τα Χανιά θα γίνουν ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και πέρα από τα κλασικά, ήλιο- θάλασσα –Ενετικό Λιμάνι, σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα του Δήμου μας. Η καλύτερη τουριστική προβολή που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να αναδείξουμε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες των Χανίων, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι επαρκώς προβεβλημένα. Πιστεύω πως διαφορετικές περιοχές με διαφορετικά χαρακτηριστικά θα μπορούσαν, σε συνδυασμό μεταξύ τους, να δημιουργήσουν ένα ακόμη πιο ισχυρό τουριστικό προϊόν. Έτσι, η εικόνα που θα προσλαμβάνει ο επισκέπτης θα αποτελείται από διαφορετικές εμπειρίες, κάνοντας την διαμονή του ακόμα πιο συναρπαστική.

Η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν είναι ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί σταδιακά, αν ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Για αρχή προτείνουμε τη δημιουργία μεγάλων γεγονότων, για παράδειγμα πολιτιστικών πανευρωπαϊκής εμβέλειας, σε συνεννόηση με τις αεροπορικές εταιρίες. Λίγο μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν και στην αρχή της, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στο ξεκίνημα της προσπάθειας. Έχω γράψει σχετικό άρθρο, το οποίο μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο, στο οποίο προτείνω ένα Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας & Διατροφής.

Αναμφίβολα, η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων (φαινόμενο Airbnb) είναι ένας βασικός πυλώνας για την οικονομική μας ευημερία. Τα Χανιά, λόγω του ότι είναι και θα είναι ένας σημαντικός και αξιόλογος τουριστικός προορισμός, θα συνεχίζουν να δέχονται, με αυξανόμενο ρυθμό, επισκέπτες, οι οποίοι δρομολογούν τις διακοπές τους μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης. Από την άλλη, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα σε συμπολίτες μας και επιπλέον ελλοχεύει ο κίνδυνος να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία ολόκληρων περιοχών του Δήμου μας, όπως, για παράδειγμα, εκείνη της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Η Πολιτεία, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα, προλαμβάνοντας δυσάρεστες καταστάσεις, όπως η μείωση της προσφοράς ενοικίασης σε μόνιμους κατοίκους και φοιτητές και η τεράστια δυσκολία εύρεσης κατοικίας, ενώ η τυχόν εύρεση συνοδεύεται από απαγορευτικά υψηλή τιμή. Επίσης, η Παλιά Πόλη εγκαταλείπεται από τους μόνιμους κατοίκους της με αποτέλεσμα να χάνει το χαρακτήρα της, γεγονός που αν συνεχιστεί, κάποια στιγμή θα λειτουργήσει αρνητικά ακόμα και στον τουρίστα- επισκέπτη. Στόχος μας λοιπόν πρέπει να είναι η αρμονική συνύπαρξη επισκεπτών και μόνιμων κατοίκων στο Δήμο μας, με προκείμενες τόσο τη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος, όσο και την εξασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τους μόνιμους κατοίκους. Έχω καταθέσει σχετικές προτάσεις σε άρθρο μου, το οποίο μπορείτε επίσης να το αναζητήσετε στο διαδίκτυο.

ΕΡ.: Την ίδια στιγμή όπου συζητάμε για την αναγκαιότητα να περάσουμε σε άλλες μορφές παραγωγής ενέργειας που είναι περιβαλλοντικά πιο φιλικές αλλά και πιο οικονομικές, η Ελλάδα προχωρά σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες στην εξόρυξη υδρογονανθράκων. Πολλές οργανώσεις εκφράζουν την ανησυχία τους αφού, υπάρχει γενικότερη αποδοχή, ότι η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί είναι πειραματική μιας και εξόρυξη σε τέτοιο βάθος δεν έχει ξαναγίνει. Άλλοι πάλι αναφέρονται σε οφέλη για τη χώρα αλλά και την Κρήτη. Ποια θα είναι η θέση σας εφόσον εκλεγείται Δήμαρχος Χανίων σχετικά με τις εξορύξεις; Πιστεύετε ότι θα υπάρχουν οφέλη για τον Δήμο Χανίων ή θεωρείται ότι οι πιθανοί κινδύνοι υποσκελίζουν τα όποια οφέλη;

Η εξόρυξη υδρογονανθράκων στον Ελλαδικό χώρο είναι ένα θέμα που το διαχειρίζεται εξ’ ολοκλήρου η κεντρική Κυβέρνηση της χώρας. Οι περιοχές εξόρυξης, στις θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης και περισσότερο νότια του Ν. Χανίων,  επηρεάζουν προφανώς το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και κατ’ επέκταση όλες σχεδόν τις Δημοτικές Ενότητες,  προκαλώντας μία ανησυχία όσο αφορά στα ποικίλα περιβαλλοντικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν οι διαδικασίες εξόρυξης και περαιτέρω εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων.  Ως νέα Δημοτική Αρχή θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με τις υπόλοιπες Δημοτικές Αρχές του Νομού μας,  ώστε να προτείνουμε  από κοινού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων τη σύσταση ενός Επιστημονικού Παρατηρητηρίου, με τη συνδρομή των Επιστημονικών Ιδρυμάτων του τόπου μας, καθώς και άλλων φορέων,  προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά το σχεδιασμό και την εξελικτική πορεία των τεχνικών έργων εξόρυξης. Ο βασικός ρόλος του Επιστημονικού Παρατηρητηρίου θα είναι η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς και η σύνταξη μελετών αποφυγής κάθε κινδύνου από τις διαδικασίες εξόρυξης και μεταφοράς, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα της ζωής και την ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του Νομού μας.  Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε δράση της δικής μας Δημοτικής Αρχής,  αλλά εκτιμώ και των υπόλοιπων Δήμων του Νομού,  απαιτούν μία επιστημονική τεκμηρίωση, προκειμένου να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

ΕΡ.: Οι τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών σηματοδοτούν ένα πέρασμα σε αυτό που έχει ονομαστεί 4η Βιομηχανική Επανάσταση με τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης να έχουν κυρίαρχο ρόλο. Πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες για να επανακαθορίσετε τη λειτουργία του δήμου;

Ένα μεγάλο ζητούμενο και παράλληλα ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι η αποτελεσματικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων. Ο Δήμος Χανίων εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Δυστυχώς, ενώ σε πολλές δομές του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν βελτιωθεί οι χρόνοι διεκπεραίωσης των υποθέσεων του πολίτη, αυτό για το Δήμο Χανίων συμβαίνει μόνο στα Κ.Ε.Π., τα οποία δουλεύουν αποτελεσματικά, λόγω κυρίως του ότι σχεδόν όλες οι διαδικασίες είναι ηλεκτρονικές. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση δεν βοηθά μόνο στην εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά συμβάλλει ουσιαστικά και στην ταχύτερη διεκπεραίωση εσωτερικών υπηρεσιακών θεμάτων, εξοικονομώντας αμέτρητες εργατοώρες. Πρόθεσή μας είναι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων. Τα παραπάνω είναι σήμερα αυτονόητα και θα έπρεπε να μην αποτελούν καν μέρος του Προγράμματός μας. Η γρήγορη μετάβαση σε ένα ψηφιακό Δήμο, βελτιώνει την εξυπηρέτηση του πολίτη, εξοικονομεί χρήματα, εξασφαλίζει τη διαφάνεια και περιορίζει την όποια δυσπιστία του πολίτη σε αιρετούς και στελέχη των Υπηρεσιών. Παράλληλα ο Δήμος Χανίων θα πρέπει να οικοδομήσει μια ανταγωνιστική ταυτότητα, προχωρώντας σε στρατηγικές ανάπτυξης και σχεδιασμού στον τομέα των ‘’έξυπνων πόλεων’’. Θέλουμε ο Δήμος μας να μεταμορφωθεί σε έναν Δήμο που θα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών, με στόχο:

  • να αντιμετωπίσει δημόσια ζητήματα, να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και να ενισχύσει τη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων για θέματα που τους αφορούν
  • να εξασφαλίσει μια δικτυωμένη αστική κοινωνία, ενδυναμώνοντας τα δίκτυα των ανθρώπων, τις εταιρείες, τις υποδομές, τους πόρους, και την ενέργεια και προσφέροντας έξυπνα διαχειριστικά εργαλεία, «όπλα» σε ένα σύγχρονο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον
  • να αποτελέσει ένα τόπο καινοτομίας, ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, βελτίωσης της ποιότητας ζωής, με ηλεκτρονική και συμμετοχική διακυβέρνηση, ενεργειακά αποδοτικό με ισχυρή προστασία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

ΕΡ.: Το Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος βεβαίωσε ότι μέσα στους στόχους του είναι η επαναφορά του Αγάλματος της Ελευθερίας. Την ίδια στιγμή το Μνημείο για τη Μάχη της Κρήτης έχει εγκαταλειφθεί. Ποια είναι η δική σας θέση;

Αναφορικά με το Μνημείο για τη Μάχη της Κρήτης, θεωρώ πως είναι ηθική μας υποχρέωση προς τους πατεράδες και τους παππούδες μας, προς την Ιστορία του τόπου και τους συμμάχους μας να ολοκληρωθεί. Ως Νομάρχης Χανίων είχα καταφέρει να εξασφαλίσω χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ, οπότε και ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση. Δυστυχώς έκτοτε, από το 2010 και μετά, δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Για μας αποτελεί προτεραιότητα να δρομολογηθεί η εξέλιξη του έργου και βέβαια η ολοκλήρωσή του. Πεποίθησή μας είναι ότι θα αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος των Χανίων. Για το Άγαλμα της Ελευθερίας, είμαστε θετικοί στην επαναφορά του. Χρειάζεται φυσικά μια μεγάλη και ουσιαστική συζήτηση με την κοινότητα των εικαστικών για τη διαδικασία που θα επιλεγεί.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ