Έδεσε τη “βάρκα” πάνω στη διάβαση των πεζών στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης

Κανένα σχόλιο

Το αμάξι για τους Χανιώτες ειναι σα τη βάρκα, και ο δρόμος και τα πεζοδρόμια είναι η θάλασσά τους. Καπετάνιοι διασχίζουν τους δρόμους σα να μην υπάρχουν διαγραμμίσεις, πεζοδρόμια… πεζοί.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα και του ανθρώπου της φωτογραφίας με το όχημά του. Όπως μας καταγγέλθηκε, ο πεζός αναγκάστηκε να παραμερίσει από τη διάβαση των πεζών στο φανάρι της Χατζημιχάλη Γιάνναρη στο ύψος του Quick Film γιατί ο καπετάνιος μας ήθελε να δέσει το πλοίο του και οι πεζοί στη διάβαση πεζών ενοχλούσαν.

Έτσι, και για να μην τον κτυπήσει το σκάφος, ο συμπολίτης μας παραχώρησε… προτεραιότητα, για να παρκάρει ο οδηγός μας το όχημά του πλάγια – έτσι ώστε να πιάνει όσο μεγαλύτερο χώρο γίνεται – πάνω ακριβώς στη διάβαση των πεζών.

"Sponsored links"

Δείτε τη “βάρκα” του καπετάνιου μας:

cof

Βεβαίως, αυτό δεν είναι το μόνο φαινόμενο στους δρόμους και τους πεζόδρομους των Χανίων. Μία μόνο βόλτα ας πούμε στη Χάληδων, ειδικά τώρα που γίνονται οι εργασίες θα σας πείσει για την αθλιότητα μερικών ανθρώπων και την πλήρη ασέβεια κανόνων που έχουν φτιαχθεί για να βελτιώνουν τη ζωή όλων των πολιτών.

Έτσι, πέραν των οχημάτων που παρκάρουν επί της οδού Χάληδων επί της οδού Μπετόλο, αλλά και πιο πέρα, μέσα στις πλατείες, πίσω από τη Μητρόπολη αλλά και στη Μητρόπολη πλήθος οχημάτων παρκάρουν, ακόμα και στις εισόδους σπιτιών.

Βεβαίως, το πρόβλημα βρίσκεται στη νοοτροπία αυτών των πολιτών αφού χώρος πάρκινγκ υπάρχει, στα 100 περίπου μέτρα στην Ενετική Τάφρος, όμως και η ατιμωρησία βοηθά ώστε το φαινόμενο να λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας.

Άραγε, πόσο δύσκολο θα ήταν αν η τροχαία Χανίων καθημερινά έστελνε δύο αστυνόμους και αντί να κάθονται επί της Χάληδων να περπατούν τους δρόμους και να γράφουν κλήσεις στις γύρω περιοχές; Πόσο θα βελτιωνόταν η κατάσταση αν αυτό το μέτρο εφαρμοζόταν διαρκώς έτσι ώστε ακόμη και ο πιο άξεστος συμπολίτης μας καταλάβαινε ότι το πάρκινγκ σε πεζόδρομους, διαβάσεις πεζών, και σε χώρους πάρκινγκ αναπήρων απαγορεύεται;

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις