Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’ στους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών. Η επιλογή του υποψηφίου ευρωβουλευτή Βασίλη Κασσελάκη, να διαφοροποιηθεί από την κεντρική γραμμή που είχε χαράξει ο εξάδελφος του Στέφανος Κασσελάκης στο twitter έχει κάνει έξαλλους βουλευτές του κόμματος και υποψήφιους ευρωβουλευτές, που ζητούν την αποβολή του από το ευρωψηφοδέλτιο.

Σε ιδιωτικές δε, συνομιλίες τους με δημοσιογράφους υποστηρίζουν ότι ο Παπανώτας αποπέμφθηκε για «μικρότερης εμβέλειας παράπτωμα» και εκτιμούν ότι ο Βασίλης Κασσελάκης οφείλει την παραμονή του στο ευρωψηφοδέλτιο, στη συγγένεια με τον πρόεδρο. Διαμηνύουν, μάλιστα, ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος έχει πλήρη άγνοια της ιδεολογικής προέλευσης του κόμματος και πως διευκολύνει την τακτική της κυβέρνησης που έχει, ως αιχμή, την επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι αυτές οι δηλώσεις δίνουν νέες λαβές στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου που εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν κατέθεσε υπόμνημα για τον εκλογικό αποκλεισμό των Σπαρτιατών διότι «ψαρεύει σε θολά νερά».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ περιορίστηκε σε διαρροές που ανέφεραν ότι ο κ. Κασσελάκης «είναι ο πρώτος και μοναδικός πολιτικός αρχηγός ο οποίος ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τις ψήφους των Σπαρτιατών. Σημείωσε μάλιστα, με απόλυτο τρόπο, πως οι ψήφοι της ακροδεξιάς βρίσκονται σε σύγκρουση με τις αξίες μας. Περιμένουμε και από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη ανάλογη ξεκάθαρη τοποθέτηση».

Επανήλθε με μισόλογα

Την εσωτερική οργή τροφοδοτεί το γεγονός ότι, όπως εκτιμάται, ο Βασίλης Κασσελάκης δεν προέβη σε ουσιαστική αυτοκριτική.  Με ανάρτηση του στο facebook έδειξε να επιμένει στην «προσωπική του άποψη» αρκούμενος, απλώς,  να καταγράψει την επίσημη θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος του κόμματος.

Οι δημόσιες αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν και στη δημόσια σφαίρα. Η Έλενα Ακρίτα διαχώρισε τη θέση της – «όχι, κύριε Βασίλη Κασσελάκη. Δεν είναι “ευπρόσδεκτες” οι ψήφοι του μορφώματος. Δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ» – ενώ ο γνωστός στιχουργός και υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Μωραίτης σε ανάρτησή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τι στο καλό. Όλοι οι ξάδελφοι των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολημένοι» είναι;» Σημειώνεται ότι πρόσφατα, ο κ. Μωραίτης είχε επικρίνει και τις δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα για τα εσωκομματικά και σε ανάρτησή του ανέφερε: «Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας. Σωπάστε για 8 – 10 χρόνια».

Υπό αυτό το πρίσμα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε ρελάνς ζητώντας τη διαγραφή του Τάκη Θεοδωρικάκου που υποστήριξε ότι «είναι αυτονόητο ότι οι πολιτικές δυνάμεις απευθύνονται στο σύνολο του ελληνικού λαού».  Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός από τη Ν.Δ. μπήκε και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά, καθώς τους καταλογίζει αφωνία και πως βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση. «Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Αριστερά ανάλωσαν, όπως φαίνεται, τόση πολλή ενέργεια στην ενασχόληση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που δεν βρήκαν το κουράγιο να σχολιάσουν τον βουλευτή της κυβέρνησης.

Ή απλά μπορεί για μία ακόμη φορά να προσπάθησαν να προστατέψουν τον σύμμαχο τους, ως γνήσια δεκανίκια. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση…» υποστήριξε η Κουμουνδούρου, σε μία – για πολλούς – προσπάθεια αντιπερισπασμού από τη μη αποπομπή του Β. Κασσελάκη.  Οι αναφορές αυτές και τα βέλη στα άλλα κόμματα, είναι αμφίβολο, ωστόσο, αν διαλύουν την εντύπωση – ειδικά στο αριστερόστροφο ακροατήριο – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μεταλλάσσεται» και απονευρώνεται ιδεολογικά, στο πλαίσιο μίας επιδίωξης να ρίξει δίχτυα στα απολιτίκ ή ακόμα και στα «ψεκασμένα» κοινά….

tvxs.gr

"google ad"