15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έκθεση φωτογραφίας των αποφοίτων της SOUTH space for photography

Ημερομηνία:

Η SOUTH space for photography διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας των αποφοίτων της με τίτλιο Ορκισμοί” από 21 Φεβρουαρίου ως 21 Μαρτίου στον εκθεσιακό της χώρο. Στην έκθεση συμμετέχουν οι Ζωή Αντωνάκη, Ευαγγελία Βολακάκη, Ερωφίλη Γαγάνη, Νίκος Καρυωτάκης, MehranKhalili, Νίκος Μπασιάς, Μαρία Πατεράκη, Χρήστος Πατεράκης, Βίβιαν Σαρρή και Έλενα Σταυροπούλου. Επιμελεια, Γιώργος Αναστασάκης.

Εγκαίνια: Παρασκευή 21/2

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 11.00 – 14.00 και Τρίτη, Πέμπτη Παρασκευή 18.30 – 21.00

Είσοδος Ελεύθερη

Τζανακάκη 17 (στοά), τηλ.2821041444

Ορκισμοί

Αν υποθέσουμε ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού μας είναι η επιτάχυνση, βασικός φορέας της επιτάχυνσης αυτής είναι η φωτογραφία, κυρίως λόγω της ικανότητας της σε περιεκτικότητα μηνυμάτων και ταχύτητα μετάδοσής τους. Η φωτογραφία καλείται να συμπληρώσει ή να αντικαταστήσει το λόγο σε όλες του τις εφαρμογές  επιτελώντας όμοιες λειτουργίες. Είναι δηλαδή μια γλώσσα ικανή για πληροφόρηση ή ποίηση, επιστήμη ή σημείωση, αποθέωση ή εξύβριση, κομφορμισμό ή επανάσταση. Γι’ αυτό το λόγο και είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσουμε ενιαία. Έχει επίσης αφομοιωθεί τόσο στην εμπειρία της καθημερινότητας που ορισμένες φορές καθίσταται αόρατοι.

"google ad"

Ωστόσο, συχνά κάποιοι χρήστες της φροντίζουν να μειώσουν λίγο την ταχύτητά της, ίσως για να τη μελετήσουν ή για να πραγματευτούν μέσω αυτής πράγματα που δεν υπόκεινται στους όρους της ταχύτητας και τουλάχιστον γι’ αυτούς είναι διαχρονικά. Και αν η ταχεία φωτογραφία λειτουργεί σαν προκάλυμμα, η αργή λειτουργεί σαν καταφύγιο.

Οι φωτογράφοι των “Ορκισμών” έχουν τις εμμονές τους και επιστρέφουν σε αυτές προσπαθώντας να τις διασώσουν, να τις κατανοήσουν, να τις ξορκίσουν ή να αποδράσουν σε αυτές. Το γεγονός ότι τα ενδιαφέροντα τους συγκλίνουν κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί. Και κατά κάποιο τρόπο, αν και παράγοντας της ταχύτητας, στην περίπτωσή τους η φωτογραφία λειτουργεί ως άγκυρα που τους βοηθά να αντιστέκονται στην ορμή του ρεύματος που παρασέρνει την ιδιαιτερότητα τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ