Αθωώθηκε η Τουρκάλα διωκόμενη δικαστής που ζήτησε καταφύγιο στην Ελλάδα – Τι δήλωσε ο Χανιώτης δικηγόρος της Αλέξης Αναγνωστάκης

Κανένα σχόλιο

“Αθώα” έκρινε, με σημερινή του απόφαση,  το Ζ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, Τουρκάλα Ανώτατη Δικαστή, που διώκεται στη χώρα της από την κυβέρνηση Ερντογάν,  μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.

Στην Ελλάδα κατηγορούνταν για  τα αδικήματα της χρήσης πλαστού διαβατηρίου και απόπειρας παράνομης έξοδου από τη χώρα.

Η άνω Δικαστής υπηρετούσε, σε ανώτερη θέση, στα Δικαστήρια μεγάλης πόλης της  Τουρκίας, ειδικά επιφορτισμένη  με υποθέσεις τρομοκρατίας, μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος κλπ.

"Sponsored links"

Μετά το πραξικόπημα, απολύθηκε εκ της θέσης της, μαζί με άλλους δικαστές και εισαγγελείς, ως δήθεν μέλη “ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης”. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της.

Ακυρώθηκε αμέσως η ισχύς του διαβατηρίου της, προς εγκλωβισμό της στη χώρα.

Διέφυγε εκ της Τουρκίας με την κόρη της ηλικίας 2,5 ετών, με σκοπό να φτάσει στη Γερμανία, για να ζητήσει άσυλο.

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ως ενδιάμεσο σταθμό, για χρήση πλαστού διαβατηρίου και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα. Κρατήθηκε επί μέρες, στα κρατητήρια και στα κέντρα μεταγωγών.

Δικάστηκε σε Πρώτο Βαθμό σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για τα παραπάνω αδικήματα, της αναγνωρίστηκε δε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.

Με σημερινή του Απόφαση, το Δικαστήριο, σε Δεύτερο Βαθμό , δέχτηκε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης που προέβαλλε ο συνήγορος της Αλέξης Αναγνωστάκης,  πως η Δικαστής κατά το χρόνο της πράξης βρισκόταν σε “κατάσταση ανάγκης”, δηλαδή προς αναζήτηση ασύλου σε ευρωπαική χώρα,  γεγονός που αποκλείει κάθε άδικο της  πράξης της.

Ο συνήγορος της Αλέξης Αναγνωστάκης, μιλώντας στο dikastiko.gr, τόνισε πως η δίωξη της στην Τουρκία συνέχεται με την απόπειρα του καθεστώτος για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο Δικαστικό Έργο και το περιεχόμενο των Δικαστικών Αποφάσεων. Η σημερινή Απόφαση του Ελληνικού Δικαστηρίου συμβάλλει, πέραν της προσωπικής δικαίωσης, και στην προάσπιση της ανεξαρτησίας των Δικαστών στην Τουρκία, η οποία τόσο βάναυσα βάλλεται.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις