18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ανατολική Μάνη: Στο πόδι όλη νύχτα πυροσβέστες και κάτοικοι – Μάχη με διάσπαρτες εστίες

Ημερομηνία:

Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες δίνουν σήμερα πυροσβέστες και εθελοντές στα Λαγκάδια Λακωνίας, στην ανατολική Μάνη, μετά από μια εφιαλτική νύχτα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μάχη δίνεται σε δύο μέτωπα: Το ένα είναι στη Δροσοπηγή και το δεύτερο στο Γέρμα.

Όλη τη νύχτα περισσότεροι από 150 πυροσβέστες που βρίσκονται στην περιοχή έδωσαν μάχη για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και σπίτια αλλά και να μην επεκταθεί κι άλλο το μέτωπο.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι ρίψεις και από τα εναέρια μέσα. Τρία ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη έχουν σπεύσει στην περιοχή και συνδράμουν τις επίγειες ενέργειες.

Μάχη με το χρόνο και τους ανέμους

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, όμως, από το μεσημέρι και μετά αναμένεται ισχυροποίηση των ανέμων στα επίπεδα των 5-6 μποφόρ.

Χθες Σάββατο κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθούν συνολικά πέντε οικισμοί (Βαχός, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι) ενώ λίγο μετά τις 11  το βράδυ εστάλη και μήνυμα από το 112 προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να βρίσκονται σε επιφυλακή.

«Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα.

Στην περιοχή βρίσκεται από χθες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς εκτιμάται πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ