Γνωστή αλυσίδα καφέ απέλυσε ντελιβερά που ζήτησε το δώρο Πάσχα αλλά… το μετάνιωσε

Κανένα σχόλιο

Την πόρτα της εξόδου έδειξε ο ιδιοκτήτης υποκαταστήματος μεγάλης αλυσίδας καφέ σε ντελιβερά που ζήτησε να του καταβληθεί το δώρο Πάσχα. Ωστόσο η απόλυση δεν κράτησε περισσότερες από… 24 ώρες, λόγω της άμεσης κινητοποίησης εργατικών συλλογικοτήτων και κινήσεων γειτονιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία της συλλογικότητας «ΛΑΝΤΖΑ» που δραστηριοποιείται στον χώρο του επισιτισμού, το πρωί της Παρασκευής 13 Απρίλη απολύθηκε από το εν λόγω υποκατάστημα που βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνού υπάλληλος ντελίβερι που είχε ζητήσει να του καταβληθεί το δώρο Πάσχα.

«Εδώ δεν δίνουμε δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματα άδειας και όποιος τα ζητά θα βλέπει την πόρτα της εξόδου», ήταν η απάντηση του εργοδότη στο σχετικό αίτημα του εργαζόμενου, όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακαδημίας Πλάτωνος, που επίσης συμμετείχε στην κινητοποίηση. «Μετά από επιμονή του εργαζόμενου αναγκάστηκε να δώσει το δώρο μόνο σε αυτόν, αλλά σε κανέναν άλλο εργαζόμενο, αφού φοβήθηκαν να το ζητήσουν», σημειώνεται στη σχετική καταγγελία. Ωστόσο στη συνέχεια ο εργοδότης «άρχισε τις απειλές και τις περικοπές για να τον εξαναγκάσει να φύγει μόνος του. Η άρνηση του εργαζόμενου να δεχτεί τις περικοπές του πενιχρού ωρομίσθιου είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυση του.»

"Sponsored links"

Ωστόσο την επόμενη ημέρα από την ανακοίνωση της απόλυσης πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα, που είχε ως αποτέλεσμα την επαναπρόσληψη του εργαζομένου.

«Η άμεση και μαχητική απάντηση που δόθηκε σήμερα αποτελεί μια νίκη του ταξικού εργατικού κινήματος που ακούραστα συνεχίζει να παλεύει ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία. Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους τους εργοδότες ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει μόνος του , θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλουν  Κυβέρνηση –Ε.Ε – Κεφάλαιου», τονίζει η «ΛΑΝΤΖΑ» σε ανακοίνωση μετά την θετική έκβαση της υπόθεσης.

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις