Δήμος Πάτρας: Παρέμβαση για τα ενοίκια των καταστημάτων που έμειναν κλειστά στην καραντίνα

Κανένα σχόλιο

Στις 29 Απριλίου 2020 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Πατρέων είχε πάρει σειρά μέτρων ελάφρυνσης δημοτών και επαγγελματιών με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής στην οποία μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, τόνιζε:

«Kαλούμαστε σήμερα να αποφασίσουμε για τα μέτρα ανακούφισης που θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να στηρίξει τους συμπολίτες μας, που από τη μια με την οικονομική κρίση και από την άλλη με την πανδημία, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο επιβίωσης. Να τους στηρίξουμε προκειμένου να σταθούν όρθιοι, ικανοί να αντιμετωπίσουν τις αιτίες της σημερινής κατάστασης . Οφείλουμε να δούμε μέτρα και διεκδικήσεις του Δήμου μας για την προστασία της υγείας , του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας της Πάτρας…»

Σήμερα, ο Δήμος Πατρέων, σε ανακοίνωση του, υπενθυμίζει ότι μεταξύ των μέτρων έλαβε ήταν

"Sponsored links"

  • «η οριζόντια μείωση ανταποδοτικών τελών από τον συντελεστή 1,50 σε συντελεστή 1,20 απαλλαγές για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω πανδημίας από δημοτικά τέλη, από τέλη κοινοχρήστων χώρων, από το 0,5 (παρεπιδημούντων ), από το 0,5 επί των ακαθάριστων εσόδων καταστημάτων κ.λπ.
  • Επίσης απαλλαγές από τα ακίνητα και καταστήματα που έχει εκμισθώσει ο Δήμος για όσο χρόνο είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού,
  • καθώς επίσης και από ενοίκια κυλικείων δημοτικών γηπέδων και κοιμητηρίων αλλά και σχολικών κυλικείων μέσω των σχολικών επιτροπών».

Σημειώνει ότι «πρόσφατα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με απόφαση της, επικαλούμενη τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για την πανδημία, ακύρωσε την απόφαση μας αυτή για τις απαλλαγές από “τα ενοίκια σε ακίνητα και καταστήματα που έχει εκμισθώσει ο Δήμος για όσο χρονικό διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού”. To ίδιο έκανε επίσης και για τα κυλικεία των δημοτικών γηπέδων και κοιμητηρίων.

Η δημοτική αρχή τονίζει:

«Εμμένουμε στις αποφάσεις μας αυτές και θα απευθυνθούμε στην κυβέρνηση μέσω των αρμοδίων Υπουργείων για την υλοποίηση τους. Είναι απόλυτα λογικό όταν ο επαγγελματίας κλείνει το κατάστημα του με αναγκαστικά γι’ αυτόν μέτρα, να μην μπορεί να πληρώσει ούτε μειωμένο ενοίκιο, ούτε να ανασταλεί η πληρωμή του για να το πληρώσει μεταγενέστερα».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις