14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δίκτυο Σπάρτακος: “Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου ναύτη που διαμαρτυρήθηκε για την αποστολή της φρεγάτας ΝΑΥΑΡΙΝΟ εκτός συνόρων

Ημερομηνία:

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ναύτη Σταύρου Παπαδάκη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ, στην οποία υπηρετεί, σε μια ακόμα ΝΑΤΟϊκή πολεμική επιχείρηση. Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Ο συνάδελφος ναύτης Παπαδάκης «βγήκε αναφορά» και δήλωσε θαρρετά τη διαφωνία του.

Η Διαμαρτυρία του αποκαλύπτει όλη την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της αστικής πολιτικής και την ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ της νεολαίας που πρέπει να Στρατευτεί Υποχρεωτικά με πρόσχημα «την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας», για να Υποχρεωθεί να γίνει Σκλάβος του στρατού και του κράτους, να Διαταχθεί να συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Να είναι ο Αναλώσιμος του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα κοιτάσματα. Και στην περίπτωση του Πολεμικού Ναυτικού να μετατραπεί σε Μισθοφόρο Στρατιώτη υπηρετώντας τα επεκτατικά σχέδια του ελληνικού κεφαλαίου, τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικού κράτους, με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να αναλαμβάνουν ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών της περιοχής.

Θυμίζουμε το κάλεσμα μας:

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

Οι στρατιώτες είναι πολίτες με στολή. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ούτε στιγμή.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατρέπει την χώρα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Παντού βάσεις: Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λάρισα, Σούδα, Σκύρο, Κάρπαθο, Άκτιο, ακόμη και πυρηνικά στον Άραξο!

Μας στέλνουν Μισθοφόρους Στρατιώτες στην Κύπρο να θυσιαστούμε για τα συμφέροντα του Λάτση-Βαρδινογιάννη, των EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI. Μας θέλουν ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια τους!

Τρεις φρεγάτες και επιπλέον υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, πλοία γεμάτα ναύτες, ήταν έτοιμα να συμμετάσχουν σε συγκρούσεις με την Ρωσία στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ από τις ελληνικές-κυπριακές βάσεις βομβαρδίζουν στην Συρία. Συνεχώς επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο γιατί η κυβέρνηση (μαζί και η αντιπολίτευση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Χ.Α.)  θέλουν τον Ελληνικό Στρατό ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ σε Βαλκάνια, Ανατολικά Μεσόγειο, Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή. H Πολεμική Αεροπορία Αστυνομεύει τον εναέριο χώρο σε Αλβανία-Βουλγαρία-Μαυροβούνιο, συμμετέχει σε ασκήσεις σε Ισπανία-Βέλγιο-Νορβηγία ενάντια σε Ρωσία, συνεκπαιδεύεται στην έρημο του Ισραήλ ενάντια στους λαούς Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Έκαναν τα νησιά Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Προσφύγων για να μπορούν να κάνουν τις πολεμικές επεμβάσεις τους, αφήνοντας τους Πρόσφυγες εκτός της Ευρώπης Φρούριο. Έβαλαν τους Φαντάρους να φτιάξουν τα HOT SPOT και μετά να γίνουν Δεσμοφύλακες σε αυτά!

Αλήθεια, τι δουλειά έχουν οι Στρατευμένοι με τους βρώμικους πολέμους τους, με τα άθλια δόγματα Πολέμου-Καταστολής που προστατεύουν τα κέρδη των εφοπλιστών, τραπεζιτών, βιομήχανων-εμπόρων όπλων, εταιρειών πετρελαίου;

Ο στρατός προετοιμάζεται για καταστολή του εσωτερικού “εχθρού” που για το κεφάλαιο είναι ο οργανωμένος λαός, ενώ μας διατάζουν να καλύψουμε τις “τρύπες” του κράτους στην υγεία, τις φυσικές καταστροφές, το προσφυγικό και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς!

"google ad"

Ούτε Δούλοι στις Μονάδες – Ούτε Αναλώσιμοι! Νέοι που δεν σκύβουν σε κανέναν το κεφάλι!

Η στρατιωτική θητεία είναι μια περίοδος στη ζωή των νέων που χαρακτηρίζεται από καθημερινές αναμετρήσεις με προβλήματα και συνεπώς πρέπει να σφραγίζεται από καθημερινή πάλη μέσα και έξω από το στρατό. Δεν δεχόμαστε τις ελλείψεις στις μονάδες και τις περικοπές που αφορούν τις ανάγκες των φαντάρων για να δίνονται λεφτά στους νέους εξοπλισμούς (μας έκοψαν τα εισιτήρια, το αξιοπρεπές φαγητό, τα είδη ένδυσης κλπ)

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

Μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή και βάζουμε φρένο στα σχέδια του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Αρνούμαστε την μετάθεση εκτός συνόρων, ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΟΥΤΕ της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, ούτε στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχοντας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Δεν συμμετέχουμε στις ασκήσεις τους (π.χ. ΗΝΙΟΧΟΣ), δεν συμμετέχουμε-δεν συναινούμε στις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!

Φαντάροι και μόνιμο προσωπικό Αρνούμαστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας: δεν φορτώνουμε αεροσκάφη, δεν ανεβαίνουμε στα πλοία, δεν είμαστε Αναλώσιμοι του Ελληνοτουρκικού Ανταγωνισμού.

Αντιμαχόμαστε τον κατασταλτικό ρόλο του στρατού απέναντι στο λαό, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Δεν παριστάνουμε τους τζάμπα εργάτες για το κράτος. Δεν δεχόμαστε κανένα καψόνι-καμιά προσβολή. Παλεύουμε για ελεύθερο συνδικαλισμό στο στρατό.

Παλεύουμε ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, διεκδικούμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Απαιτούμε τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Κάνουμε πράξη την καθημερινή Συνδικαλιστική Πάλη: Συγκροτούμε Επιτροπές Φαντάρων, βγαίνουμε Παραπονούμενοι, στέλνουμε επιστολές με καταγγελίες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...