Το ΙΚΑ προχώρησε σε πλειστηριασμό Α’ κατοικίας στο Ηράκλειο όμως απετράπη με την παρέμβαση των πολιτών | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Σε όλη την Κρήτη οι πολίτες οργανώνονται και αντιδρούν στους πλειστηριασμούς. Για τα Χανιά, όπως γράψαμε χθες, απετράπηκαν οι πλειστηριασμό τόσο στο Ειρηνοδικείο Χανίων όσο και στο Ειρηνοδικείο Βάμου. Στο Ηράκλειο που το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς έχει μία διάρκεια, συνεχίζουν οι πολίτες να το υποστηρίζουν και την Τετάρτη απέτρεψαν 4 πλειστηριασμούς, τρεις από τράπεζες αλλά και μία από το ΙΚΑ! Σε σχετικό δελτίο τύπου η Λαϊκή Στάση Πληρωμών, το όχημα της έκφρασης των αντιδράσεων των πολιτών σημειώνει:

“Τετάρτη 19/11/2014: Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Άγονοι κατέστησαν και σήμερα οι πλειστηριασμοί ενός αγροτεμαχίου 4 στρεμμάτων με αποθήκη 700τμ από την Πειραιώς, μιάς αποθήκης όπου στεγαζόταν επιχείρηση (ΚΑΒΑ) από την Eurobank στην ευρύτερη περιοχή των Μαλλίων και ενός αγροτεμαχίου 2,5 στρεμμάτων από την Παγκρήτια στην περιοχή του Ηρακλείου.

Έκπληξη και αγανάκτηση προκάλεσε η εκποίηση ενός διαμερίσματος 170 τμ Α’ κατοικίας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (έναντι Αγίου Μηνά) από το ΙΚΑ με τιμή εκκίνησης 100.000 ευρώ. Και αυτός ο πλειστηριασμός κατέληξε άγονος.

"Sponsored links"

Σήμερα η προσέλευση των συμπολιτών μας ήταν μεγάλη, πράγμα που προκάλεσε πανικό στις συμβολαιογράφους οι οποίοι συμβούλευαν αυτούς που θεωρούσαν διοργανωτές, είτε να βγάλουν τον κόσμο έξω από την αίθουσα, είτε να εμποδίσουν τυχόν έντονες διαμαρτυρίες πράγμα που θα οδηγούσε αρκετούς στη φυλακή, όπως μας είπαν, μιας και θα καλούσαν τον εισαγγελέα.Φυσικά εισέπραξαν την κατάλληλη απάντηση:

“Κάνουμε την δουλειά μας κυρίες μου””

Μεγάλη συμμετοχή στο Ηράκλειο

 Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη Λαϊκή Στάση Πληρωμών η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ μεγαλύτερη και αυτό προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό σε όσους σχετίζονται με τις διαδικασίες των πλειστηριασμών: “οι τραπεζίτες πλέον δεν τολμούν ούτε απέξω να περάσουν από το Ειρηνοδικείο και οι συμβολαιογραφοι δηλώνουν ότι θα το σκεφτούν καλά αν ξανά πάρουν πλειστηριασμό”

Και συνεχίζουν αναφέροντας τα εξής:

“Η δράση μας στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου έχει καταφέρει να αποτρέψει τον πλειστηριασμό πολλών ακινήτων έως σήμερα με αποτέλεσμα την συνεχή εξάπλωσή της σε όλη τη χώρα. Με ρίσκο την σωματική μας ακεραιότητα και την προσωπική μας ελευθερία παλεύουμε ενάντια στην αρπαγή της περιουσίας μας και την εξαθλίωση από ένα καλά οργανωμένο σύστημα που θέλει τον πολίτη πλήρως υποταγμένο, υποχείριό του.

Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών δεν κατευθύνεται από κανένα κόμμα ή μηχανισμό παρά μόνο από την βούληση όσων συμμετέχουν…Ένα είναι το σύνθημά μας: ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ!

Εμείς δεν κουβαλάμε σημαιάκια κομμάτων, ούτε κονκάρδες. Εμείς κουβαλάμε την αγάπη μας για την πατρίδα και την ελευθερία, κουβαλάμε τις αξίες και τις αρχές που χαρακτηρίζουν το έθνος μας… κουβαλάμε πάνω από όλα την ανάγκη για δημοκρατία.

Ας σταματήσουν οι ‘εξυπνοι’ να λοιδωρούν εναντίον μας… η προσπάθειά τους να μας εντάξουν σε κάποιο κόμμα είναι και θα είναι αποτυχημένη γιατί η δράση μας μόνο καλό έχει αποφέρει στους πολίτες αυτού του τόπου…. ας καταλάβουν επιτέλους οτι όταν οι τράπεζες ή το κράτος σου αρπάζει το σπίτι δεν ρωτά σε ποιο κόμμα ανήκει ο ιδιοκτήτης του ώστε να κάνει εξαιρέσεις…για αυτούς είμαστε όλοι ΥΠΟΨΉΦΙΟΙ ΔΟΥΛΟΙ!…”

"Sponsored links"

Δείτε το βίντεο:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις