21.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Τ’ άκουσες τα νέα Καλλιάνε; Το ΕΣΥ νοσεί!

Ημερομηνία:

Του Δημήτρη Καρυωτάκη

Η ιστορία με το βουλευτή – μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο και την περιπέτεια υγείας του πατέρα του που είχε δυστυχώς τραγική κατάληξη αποτυπώνει ανάγλυφα του τι συμβαίνει στον απαξιωμένο κόσμο των δημοσίων νοσοκομείων μας.

Εμείς βλέπετε εδώ στην Κρήτη το ζούμε καθημερινά: πάτε μια βόλτα στον Άγιο Νικόλαο που παίζει στα.. ζάρια πότε έχει αναισθησιολόγο και πότε όχι, επισκεφτείτε μια μέρα εφημερίας το ΠΑΓΝΗ και αφεθείτε στη θεά τύχη αν σας συμβεί το παραμικρό και εφημερεύει το Βενιζέλειο. Βέβαια άλλο πράγμα είναι ο απλός δύσμοιρος και ανώνυμος πολίτης και άλλο κοτζάμ κυβερνητικός βουλευτής- μετεωρολόγος- τηλεοπτική περσόνα. Γιατί εδώ τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά.

Στην περίπτωση Καλλιάνου παντός δυο τινά έχουν συμβεί: είτε είχαν οι γιατροί του ΑΤΤΙΚΟΝ κάτι με το βουλευτή προσωπικά (τον οποίο στα χρόνια που υπηρετεί στο κοινοβούλιο ούτε τον ακούσαμε ούτε τον νιώσαμε, ως εθνοπατέρα, εκτός κι αν έκανε καμία λάθος πρόγνωση στο ΜΕΓΚΑ και του το κρατάει μανιάτικο κάποιος γιατρός) είτε δεν ξέρουν τη δουλειά τους οι γιατροί του νοσοκομείου, κομματάκι δύσκολο καθώς για να υπηρετούν εκεί ως διευθυντικά στελέχη και γιατροί μάχιμοι επί του πεδίου είναι μπαρουτοκαπνισμένοι και ικανοί! Άρα το πιθανότερο είναι να συμβαίνει κάτι άλλο, διότι είτε στραβός είναι ο γιαλός, είτε στραβά αρμενίζουμε, που σημαίνει πως το σύστημα υγείας είναι που νοσεί, αυτό βγάζει στον αφρό τις παθογένειες, εκείνο είναι ένοχο που υπερφορτωμένο και διαλυμένο, αδυνατεί να διαχειριστεί τα στοιχειώδη ακόμα και για ασθενείς που έχουν μπάρμπα στην Κορώνη, όπως ο συγχωρεμένος ο Καλλιάνος.

Κι όταν είσαι κυβερνητικός βουλευτής και κλαις και οδύρεσαι για το γεγονός πως δεν μπόρεσαν οι γιατροί να σώσουν τον πατέρα σου, είτε βγαίνεις και λες συγνώμη αλλά μετά από πέντε χρόνια τα κάναμε μπάχαλο και ως μικρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο, παραιτείσαι και αναλαμβάνεις και το μερίδιο ευθύνης που σου αναλογεί (καθότι ως κυβερνητικός βουλευτής δεν έκανες το παραμικρό για να μην πεθαίνουν οι ασθενείς μεταξύ θαλάμου και ΜΕΘ) είτε κάνεις την… πάπια, θάβεις τον άνθρωπο σου, πας παρακάτω και συνεχίζεις το έργο σου μεταξύ κοινοβουλίου και τηλεοπτικού πλατό.

Διότι έχει κάθε δίκιο ο πολίτης να αναρωτηθεί: τι ήθελε να πει ο Καλλιάνος με όλο αυτό το σόου που έστησε αλλά και με το γεγονός πως το συνεχίζει ακόμα παρακάτω βάζοντας τον Κούγια να το κάνει…Σούλι;

Πως αν ένας βουλευτής που έχει άκρες, αναγνωρισιμότητα και δύναμη για να σώσει τον άνθρωπο του στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, αδυνατεί να το κάνει και βάζει τον Κούγια για να αναζητήσει τη δικαίωση του, ο τελευταίος του χωριού μάλλον θα πρέπει να πρωτοπάει στο γραφείο τελετών πριν περάσει την πόρτα του νοσοκομείου!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...