Δράσεις για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και τη δολοφονική επίθεσης εναντίον της Ήβης

Κανένα σχόλιο

Ποικίλες δράσεις τόσο για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου όσο και για την δολοφονική επίθεση εναντίον της Ήβης στα Χανιά, επειδή είναι τρανς γυναίκα αυτή τη βδομάδα στα Χανιά

Δευτέρα 21/9 – 18:00 : Πλατεία Δ. Αγοράς, Πορεία για τη στυγνή δολοφονία
του Ζακ Κωστόπουλου / Zackie – Oh.

Κάλεσμα από τη συνέλευση Έμφυλες Αταξίες:

"Sponsored links"

2 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΕΙΝΗ, Η ZACKIE ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στις 21/9/2018 ο Ζακ Κωστόπουλος / Zackie Oh δολοφονήθηκε στυγνά στο κέντρο της Αθήνας από αφεντικά και μπάτσους, υπό τη σιωπηρή συνενοχή των διερχομένων. Τα ΜΜΕ, συγκαλύπτωντας το έγκλημα, μιλούσαν για «πρεζάκι», «κλεφτρόνι» κλπ και ευυπόληπτους πολίτες που υπερασπίζονταν την περιουσία τους. Ο Ζακ / Zackie δολοφονήθηκε, όπως τόσες/ -οι άλλοι γιατί δεν ταίριαζε στα πρότυπα αυτής της κοινωνίας. Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο που θα μας χωράει όλους και όλες.

Τρίτη 22/9 – 17:00 : Ανοιχτή συνέλευση στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών

Τετάρτη 23/9 – 20:00 : Πλατεία ΠισΩδείο, προβολή του ντοκιμαντέρ «Welcome to Chechenia» από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, με αφορμή τόσο την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, όσο και το επερχόμενο δικαστήριο της Ήβης που χλευάστηκε και χτυπήθηκε επειδή είναι τρανς.

Παρασκευή 25/9 – 9:00 : Συγκέντρωση στα Δικαστήρια, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονικής ρατσιστικής επίθεσης εναντίον της Ήβης.

Κάλεσμα από συλλογικότητες των Χανίων:

Τον Ιούνιο του 2016 η Ήβη δέχτηκε δολοφονική επίθεση από δύο άντρες κοντά στα Νεώρια στην Παλιά Πόλη των Χανίων. Η επίθεση έγινε σε κοινή θέα μπροστά σε ανοιχτά καταστήματα. Μετά το περιστατικό, η ίδια έκανε μήνυση για ξυλοδαρμό υποκινούμενο από ρατσιστικά κίνητρα. Ωστόσο, κατηγορείται επιπλέον για ψευδή καταμήνυση από τους επιτιθέμενους και τώρα καλείται να απολογηθεί.

Η Ήβη, ως τρανς γυναίκα που ζει και εργάζεται στην ελληνική πραγματικότητα, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ρατσισμός απέναντι σε όποιο άτομο αποκλίνει από τις κυρίαρχες νόρμες. Πρόκειται για μία καθημερινή μάχη για την παρουσία στο δημόσιο χώρο, την αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

Η Ήβη χλευάστηκε και χτυπήθηκε επειδή είναι τρανς.

"Sponsored links"

Τέσσερα χρόνια μετά την επίθεση στην Ήβη και δύο μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh, ο αγώνας για την εξάλειψη της έμφυλης βίας και της τρανσφοβίας είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Σε ένα κόσμο που επικρατεί ατομικισμός, η κοινωνική απάθεια και αποστασιοποίηση, προτάσσουμε την αλλαγή.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις