16.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Ποια είναι μεγαλύτερης βαρύτητα γκάφα; Το 5% στην Υγεία του Στέφανου Κασσελάκη ή το “καλοδεχούμενοι οι Σπαρτιάτες” του Βασίλη Κασσελάκη;

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με την είδηση, μετά την γκάφα Βασίλη Κασσελάκη που άρχισε σε φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ τηλεοπτικό σταθμό να καλωσορίζει τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών στο ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου συνειδητοποιήσαν ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον Χανιώτη υποψήφιο αλλά είναι γενικότερο αφού οι περισσότεροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές δεν έχουν πρότερη σχέση με το κόμμα και την πολιτική και δεν ξέρουν καν ποιες είναι οι θέσεις του με κίνδυνο να εκθέσουν τόσο τον εαυτό τους αλλά κυρίως το ίδιο το κόμμα με αυτά που λένε σε συνεντεύξεις τους.

Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε, λέει, να καλέσει τους 42 ευρωβουλευτές μέσω Whatsapp για να τους ζητήσει να διαβάσουν τις θέσεις του κόμματος για να είναι ενήμεροι και να μην λένε ασυναρτησίες.

Όλα καλά εδώ, αλλά το πρόβλημα εδώ είναι ότι πρώτος που πρέπει να διαβάσει τις θέσεις του κόμματος θα πρέπει να είναι ο ίδιος ο πρόεδρος. Άλλωστε, λίγες ώρες νωρίτερα πριν το ολίσθημα του Χανιώτη υποψήφιου ευρωβουλευτή και ξάδελφού του Βασίλη Κασσελάκη ο ίδιος σε συνέντευξή του και με αέρα αυθεντίας έλεγε με στόμφο την ανάγκη το 5% του ΑΕΠ να πηγαίνει για την Υγεία, τη στιγμή όπου επί ΝΔ το ΑΕΠ είναι πάνω από 5%, περίπου στο 5,7%.

Το πρόβλημα είναι ότι και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είχε πρότερη σχέση με το κόμμα και την πολιτική και δεν ξέρει ποιες είναι οι θέσεις του κόμματος του οποίου ηγείται. Μάλιστα, εδώ και καιρό όχι μόνο δεν ήξερε αλλά σπεύδει να αλλάζει και θέσεις του κόμματος προσαρμόζοντας επεξεργασμένες θέσεις που είχαν αριστερό πρόσημο με άλλες που ταιριάζουν περισσότερο σε αυτά που ο ίδιος πιστεύει που είναι κάπως θολά και αόριστα.

Γιατί λοιπόν να είναι περίεργο ότι και στις πρώτες εκλογές που ο ίδιος ηγείται ως πρόεδρος, οι υποψήφιοί του έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και μικρή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί να προκαλεί εντύπωση ότι όσο περνά ο καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ;

Με απλά λόγια, το πρόβλημα είναι βαθύτερο και δε σχετίζεται με τον Χανιώτη πολύ συμπαθή Βασίλη Κασσελάκη. Σχετίζεται με το ίδιο το κόμμα. Την ίδια τη λειτουργία του υπό την ηγεσία όχι του Βασίλη αλλά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...