20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Δ. Κουτσούμπας στα Καλάβρυτα: «Το έγκλημα των ναζί δεν πληρώνεται με τίποτα»

Ημερομηνία:

Με σαφή τρόπο αντέδρασε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ στην παράδοση του ποσού των 126.500 ευρώ στο Δήμαρχο Καλαβρύτων από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, δηλώνοντας ότι το έγκλημα των ναζί δεν πληρώνεται με τίποτα.

Πιο συγκεκριμένο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα στην περιοχή σε μήνυμά του ανέφερε τα εξής:

«Το έγκλημα των ναζί, των φασιστών του γερμανικού ιμπεριαλισμού ενάντια στο λαό της χώρα μας, ενάντια στο λαό των Καλαβρύτων, αλλά και των άλλων 32 μαρτυρικών πόλεων δεν πληρώνεται με τίποτα».

Μάλιστα, επεσήμανε πως «αυτό που μπορούν να κάνουν αυτήν τη στιγμή είναι να αποδώσουν τις γερμανικές επανορθώσεις στον ελληνικό λαό». Και κατέληξε: «Δεν τους χρωστάμε τίποτα, αυτοί χρωστάνε στον ελληνικό λαό».

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, τελέστηκε αρχιερατικό μνημόσυνο στον μητροπολιτικό ναό των Καλαβρύτων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κερνίτσης, Χρύσανθου, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών αλά και του εξαιρετικά δραστήριου Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, Πέτερ Σόοφ.

Να σημειώσουμε ότι, παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έχει αναγνωρίσει δημόσια τη ναζιστική αγριότητα κατά των Καλαβρύτων, ακόμα δεν έχει καταβληθεί καμμιά αποζημίωση. Τον Απρίλιο του 2000, ο τότε Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοχάννες Ράου, επισκέφτηκε τα Καλάβρυτα όπου εξέφρασε συναισθήματα ντροπής και βαθιάς θλίψης για την τραγωδία. Εντούτοις όμως, δεν ανέλαβε την ευθύνη εξ ονόματος του γερμανικού κράτους και δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποζημιώσεων

Συνεργασία Δήμου Καλαβρύτων με Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον

Η συγκεκριμένη δήλωση καθώς και η παρουσία Κουτσούμπα έρχεται τη στιγμή που μόλις πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, μετά και από συνάντηση με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Πέτερ Σόοφ, αποδέχτηκε το ποσό των 126.500 ευρώ από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για έργα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Ο κ. Λαζουράς, είχε δηλώσει τα εξής, μετά την παραλαβή των χρημάτων:

“Χωρίς να απεμπολούμε, ούτε να συμψηφίζουμε, ούτε να παραιτούμαστε από τις οφειλόμενες γερμανικές αποζημιώσεις, τις οποίες, συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε δυναμικά, ανυποχώρητα και ασυμβίβαστα, υποβάλλαμε πρόταση στο Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, όπως έχει αποφασίσει κατ’ επανάληψη το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, για τη χρηματοδότηση αναγκαίων δράσεων του κυριότερου αναπτυξιακού πόλου του Δήμου μας, τουΧιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων και επιτύχαμε να χρηματοδοτηθεί, αυτή, με το ποσό των 126.500 ευρώ, για το έτος 2014.

Ευχαριστούμε, το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, για την προσφορά της χορηγίας αυτής, για το έτος 2014 και προσβλέπουμε και σε νέες χορηγίες στα επόμενα έτη”.

 

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...