12.8 C
Chania
Sunday, December 22, 2024

Εν μέσω επιδημίας κορωνοϊού δημοσιεύτηκε πατέντα της Microsoft για «εξόρυξη» των δεδομένων του ανθρώπινου σωματος με κωδικό WO 2020606060

Ημερομηνία:

Η Microsoft κατάθεσε πατέντα με τον κωδικό WO 2020060606 για κρυπτο-τεχνολογία που θα επιτρέπει σε άτομα να προχωρούν σε «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από την φυσική τους κίνηση.

Ο γίγαντας της τεχνολογίας θέλει να αναπτύξει ένα σύστημα κρυπτονομισμάτων που θα επιτρέπει σε άτομα να κάνουν εξόρυξη νομισμάτων χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από το σώμα τους ως απόδειξη ολοκλήρωσης έργου, εξαλείπτωντας την ανάγκη για εξειδικευμένες μηχανές – υπολογιστές εξόρυξης.

Η Microsoft δημοσίευσε μία πατέντα με το όνομα «Σύστημα κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιεί τα δεδομένα του σώματος» στις 26 Μαρτίου (είχε κατατεθεί 20 Ιούνη του 2019), εν μέσω επιδημίας κορωνοϊού.

Το σχετικό έγγραφο αναλύει μία μέθοδο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που εκμεταλλεύεται τα δεδομένα που συνδέονται με την κίνηση του σώματος για να δημιουργήσει μία νέα «απόδειξη εργασίας».

Το ντοκουμέντο αναφέρει ότι:

«ένα κύμα από τον εγκέφαλο ή η θερμοκρασία που εκπέμπει το σώμα ενός χρήστη όταν ο χρήστης πραγματοποιεί μία ενέργεια σύμφωνα με ένα «έργο» που του έχει δοθεί για να ολοκληρώσει, όπως το να δει μία διαφήμιση ή να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένες ιντερνετικές υπηρεσίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία εξόρυξης»

Με μία τέτοια τεχνολογία οι άνθρωποι θα μπορούν να ανταμοίβονται με κρυπτονομίσματα στη βάση ενεργειών που καλούνται να πραγματοποιήσουν (διαβάστε πιο αναλυτικά για τη διαδικασία ΕΔΩ).

Τέτοιες ενέργειες θα μπορούν να είναι από το να πηγαίνεις για τρέξιμο (εφόσον, λ.χ., μία ασφαλιστική εταιρεία ανταμοίβει το να παραμένεις υγιής) ή να παίζεις ένα βίντεοπαιχνίδι, να παρακολουθείς διαφημίσεις, όπως θα μπορεί όμως να είναι και το να πραγματοποιείς μία εργασία ή να ακολουθείς συγκεκριμένες εντολές.

Αν και η τεχνολογία μοιάζει σα να έρχεται από κάποιο μακρινό μέλλον, εν μέρει βασίζεται σε ήδη υπαρκτές τάσεις. Ας πούμε, παρακολουθούμε την κίνησή μας κατά τη διάρκεια του τρεξίματος μέσω έξυπνων ρολογιών και κινητών και μοιραζόμαστε αυτά τα δεδομένα με διαφορετικά προγράμματα και υπηρεσίες. Βαθμολογούμαστε και αξιολογούμαστε ενώ νέα προγράμματα αναπτύσσουν και συστήματα ανταμοιβών ή τιμωρίας.

Με αυτή την πατέντα που δημιούργησε η Microsoft επιθυμεί να χρησιμοποιεί τα ίδια δεδομένα για να παρακολουθεί πότε το σώμα έχει ολοκληρώσει ένα έργο, καταγράφοντας, ας πούμε, τον ρυθμό της καρδιάς και χρησιμοποιώντας μετά αυτά τα δεδομένα ως απόδειξη έργου για να λύνει μαθηματικά προβλήματα.

Όπως αναφέρει η Microsoft περιγράφοντας την πατέντα:

«Αντί να χρησιμοποιούμε τεράστια υπολογιστική δύναμη μέσω παραδοσιακών συστημάτων παραγωγής κρυπτονομισμάτων, δεδομένα που δημιουργούνται από την κίνηση του σώματος του χρήστη μπορούν να είναι μία απόδειξη εργασίας, και έτσι, ο χρήστης μπορεί να λύνει το υπολογιστικά δύσκολο πρόβλημα ασυνείδητα».

Για να το κάνουμε πιο απλό, σύμφωνα με την τεχνολογία ο χρήστης ασυνείδητα, μέσω τεχνολογίας με την οποία θα είναι διαρκώς συνδεδεμένος η οποία θα συλλέγει διαρκώς δεδομένα γύρω από τις ενέργειές του, θα μπορεί, λ.χ., να πληρώνεται ενώ παρακολουθεί διαφημίσεις συγκεκριμένων προϊόντων, δίχως αναγκαστικά ο χρήστης να γνωρίζει ότι η παρακολούθηση αυτή δημιουργεί κέρδος γι’ αυτών. Τα δεδομένα του σώματος είναι η απόδειξη ότι το έργο ολοκληρώθηκε.

Σε ένα άλλο στάδιο, η ίδια τεχνολογία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνειδητά από τον χρήστη για την ολοκλήρωση συγκεκριμένων εργασιών ή projects που μπορούν να δίνουν οι εταιρείες, των οποίων η ολοκλήρωση τους θα αποδεικνύεται μέσω των δεδομένων που παράγει το ανθρώπινο σώμα.

Εφόσον η τεχνολογία κάποια στιγμή χρησιμοποιηθεί, δημιουργούνται τεράστια ερωτήματα σχετικά με τα δικαιώματα ιδιωτικότητας του ατόμου – εφόσον το άτομο θα πρέπει διαρκώς να βρίσκεται υπό παρακολούθηση – ενώ αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν τον φόβο τους για τις συνέπειες που μπορεί να έχει σε ευρύτερους τομείς, όπως στην εργασία.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ενώ η πλειοψηφία των κρυπτονομισμάτων είναι αποκεντρωμένα όπως λ.χ. το Bitcoin, το συγκεκριμένο θα ελέγχεται από την Microsoft.

Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα του John McAfee, των γνωστών προγραμμάτων καταπολέμησης ιών:

«Κι όμως, η Microsoft είναι ο ιδιοκτήτης της πατέντας 060606, ένα σύστημα κρυπτονομισμάτων που θα χρησιμοποιεί τσιπαρισμένους ανθρώπους ως miner (μεταλλωρύχους – ανθρώπους που εργάζονται στις εξορύξεις)»

Όπως είναι ξεκάθαρο μία τέτοια είδηση δε θα μπορούσε να μην πυροδοτήσει την φαντασία οπαδών θεωριών συνωμοσίας.

Η πιο διαδεδομένη θεωρία που διακινείται στο διαδίκτυο αναφέρει ότι ο αριθμός της πατέντας μπορεί να σημαίνει: World Order 2020 666, δηλαδή, Παγκόσμια Τάξη 2020 666.

Κάποιοι πάνε ακόμη πιο μακριά θεωρώντας ότι η τεχνολογία αυτή συνδέεται με τη βούληση του πρώην συνιδρυτή της Microsoft Bill Gates για τον εμβολιασμό και το τσιπάρισμα κάθε ανθρώπου στον κόσμο.

Και το youtube έχει πλέον εκατοντάδες βίντεο συνομωσιολόγων για τη νέα πατέντα της Microsoft.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο για την πατέντα της Microsoft.

H Microsoft δημιούργησε πατέντες για 3.081 τεχνολογίες και προγράμματα το 2019, αριθμός πολύ μικρότερος σε σχέση με τις 9.262 πατέντες της IBM

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λογοτεχνία και Μαθηματικά – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗΜΑΤΑ

Του Γιάννη Γ. Καλογεράκη Μαθηματικού Στατιστικολόγου  Επιτ. Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών (Την...