Επανιδρύεται η Δημοτική Αστυνομία με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης

Κανένα σχόλιο

Επανέρχεται στο προσκήνιο η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dimosio.gr η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, βρίσκεται μέσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών, και μάλιστα όπως τονίζει ανώτατη πηγή “περιλαμβάνεται μέσα στις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΥΠΕΣ στο Ταμείο Ανάκαμψης”.

Ειδικότερα, τα χρήματα που αναμένεται να διεκδικήσει το υπουργείο από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναμένεται να διοχετευτούν για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνόμων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εδράζεται στην πεποίθηση, ότι κατά τη διάρκεια του lockdown, η Δημοτική Αστυνομία συνέβαλε, καθοριστικά, στη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων και αποφυγής διασποράς του ιού.

Ικανοποίηση από τους Δήμους

"Sponsored links"

Με θετικό “μάτι” φαίνεται πως αντιμετωπίζουν την εν λόγω ενέργεια Δήμοι και στελέχη της Αυτοδιοίκησης, καθώς το Υπουργείο, έως τώρα έχει διευκολύνει τους Δήμους, στην τήρηση των μέτρων. Μέχρι και σήμερα οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν και διοικητικό προσωπικό για αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε οι ίδιοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί να είναι πιο ελεύθεροι στην άσκηση του ελεγκτικού τους έργου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι κρίσιμο, καθώς αναμένεται να τεθούν επί τάπητος ειδικότερες ρυθμίσεις σχετικά με το εύρος της πρωτοβουλίας, την ενδεχόμενη αύξηση προσωπικού μέσω προσλήψεων και την τελική γνωμοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις