16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

“Επιλέξαμε να μην τα πυρπολήσουμε. Το αφήνουμε σαν υπόσχεση” – Διαπιστώσεις μετά την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά

Ημερομηνία:

Η αλήθεια είναι ότι όταν έγινε γνωστή η είδηση για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά το μυαλό όλων πήγε στους φασίστες. Μπορεί κανείς να μην το έλεγε φωναχτά, όμως στις συζητήσεις όλοι επαναλάμβαναν πως οι μόνοι που είχαν ουσιαστικό λόγο και χρησιμοποιούν τέτοιας μορφής δράσεις ενάντια σε αριστερές οργανώσεις προέρχονται από τον φασιστικό χώρο. Κι όμως, η επίθεση έγινε από αναρχικούς!

Σε μήνυμα που ανέρτησαν στο διαδικτυακό χώρο athens.indymedia.org σημειώνουν ότι η επίθεση έγινε σε συμπαράσταση στους κρατούμενους απεργούς πείνας ζητώντας την άμεση ικανοποίηση “ΟΛΩΝ” των αιτημάτων τους.

Σημειώνουν ότι η επίθεση έγινε “στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης” (άρα δεν αποδέχονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της Αριστεράς) και καταλήγουν με την απειλή ότι: “Επιλέξαμε να μην τα πυρπολήσουμε ολοσχαιρώς (η ορθογραφία του αυθεντικού κειμένου). Το αφήνουμε σαν υπόσχεση”.

Κάποιες διαπιστώσεις:

Τα κακής ποιότητας κείμενα και οι μορφές των επιθέσεων που ομάδες αναρχικών πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό δεν ταιριάζουν με τίποτα από όσα γνωρίζαμε έως τώρα να συμβαίνουν στα Χανιά και στην Κρήτη από ανθρώπους δραστήριους στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο. Δεν υπάρχει κινηματικό στοιχείο στις συγκεκριμένες δράσεις. Επίσης, δεν υπάρχουν υπογραφές ή ουσιαστική ανάληψη ευθύνης, διαπιστώνεται προχειρότητα, ενώ οι απειλές που εκστομίζονται στο συγκεκριμένο κείμενο παραπέμπουν σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και όχι σε ιδεολόγους ή αγωνιστές.

Η συγκεκριμένη επίθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση στα Δικαστήρια στο Ηράκλειο όπου την ευθύνη είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση στην Κρήτη «Αντιφασιστικό Μέτωπο – Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI – IRF)».

Να σημειώσω επίσης ότι από όσo γνωρίζουμε, δεν έχει γίνει ποτέ εμπρηστική επίθεση σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα Χανιά εκτοξεύοντας μάλιστα τέτοιου τύπου απειλές.

Τελικά πάντως, και για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα, δεν εξηγείται αλλιώς, πρέπει να “φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ” για ότι παθαίνει. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κατηγορούν το κόμμα της Αριστεράς πως οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, το ΚΚΕ φωνάζει ότι έχει ξεπουληθεί στους δανειστές, και οι “εταίροι” δανειστές κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να αποκαθηλώσουν την ενοχλητική κυβέρνηση και να εγκαθιδρύσουν “οικουμενική”. Και μετά απ’ όλα αυτά, τους ξυλοφορτώνουν οι φασίστες, και στα Χανιά, βάζουν και φωτιά στο σπίτι τους “αναρχικοί”. Για να τα έχουν όλοι μαζί του, πρέπει να φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μπλέξανε οι Συριζαίοι…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...