15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ευρωπαϊκό βραβείο για το Νηπιαγωγείο της Ιεράπετρας – Μια σπουδαία διάκριση για ένα υπέροχο βίντεο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Το ευρωπαϊκό βραβείο κατάφερε να αποσπάσει το νηπιαγωγείο της Ιεράπετρας με το βίντεο που δημιούργησαν δάσκαλοι και μαθητές με μουσική του Μ. Χατζιδάκι!
Το generations @ school είναι μία δράση στην οποία εκπαιδευτικοί καλούνται να διοργανώσουν μία δραστηριότητα η οποία θα φέρει πιο κοντά τους μαθητές και τους ηλικιωμένους, προκειμένου να ανακαλύψουν πώς ο διάλογος μεταξύ τους μπορεί να συμβάλει σε μια καλύτερη Ευρώπη του αύριο.

Σ’ αυτήν την εκπαιδευτική δράση έλαβαν μέρος πολλά σχολεία από την Ευρώπη. Κι όμως το 7ο νηπιαγωγείο Ιεράπετρας διακρίθηκε, παίρνοντας το 1ο βραβείο, με τη δική του συμμετοχή, με τίτλο «Γνωρίζοντας το παρελθόν μου, γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου».

Στην εργασία η οποία έγινε από τον Απρίλιο μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο, συμμετείχαν και ηλικιωμένοι οι οποίοι ενημέρωσαν και έδειξαν στα παιδιά παλιά παιχνίδια, παλιά αντικείμενα και εργαλεία που τους βοηθούσαν στην καθημερινότητά τους, τις συνήθειες ανδρών και γυναικών, τα παλιά επαγγέλματα, αλλά ακόμα και τον τρόπο που γινόταν παλιά η καντάδα αλλά και για τη διαδικασία παραγωγής ρακής.

7-nipiagogeio-ierapetras-awards

Τα παιδιά πήραν μέρος σε σκετσάκια που δημιούργησαν και οργάνωσαν οι νηπιαγωγοί αλλά και φωτογραφήθηκαν τα ίδια, δημιουργώντας ένα πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ, λες και ανήκαν σε εκείνα τα χρόνια, χρησιμοποιώντας τα παλιά αντικείμενα που τους έδωσαν για το σκοπό αυτό οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τις νηπιαγωγούς και εκτυπώθηκαν ασπρόμαυρες για να αποπνέουν τον “αέρα” της εποχής.

Συγχαρητήρια!

[youtube id=”-LYUSRI6Nw0″ width=”620″ height=”360″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...