“Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”: Το σύνθημα των κομμουνιστών που μάχονταν ενάντια στους Άγγλους στη Μάχη της Αθήνας που έκλεψαν και οι Χρυσαυγίτες

Κανένα σχόλιο

Ο φασισμός ότι πιάνει στα χέρια του το διαστρεβλώνει με ένα τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος ουδείς να μπορεί να αναγνωρίσει την αλήθεια.

Έτσι φαίνεται συμβαίνει και με ένα ιστορικό σύνθημα, το σύνθημα “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”.

Η εντύπωση που πολλοί έχουν είναι ότι το σύνθημα που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια από το φασιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, και επαναλαμβάνεται σε συνάξεις εθνικιστών και φασιστών, και που τώρα χρησιμοποιήθηκε από τον πρώην βουλευτή και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά την ανακοίνωση δημιουργίας νέου κόμματος, ανήκει στον ηγέτη της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου.

"Sponsored links"

Όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική και οπωσδήποτε αποτελεί προσβολή η σημερινή του χρήση από δηλωμένους οπαδούς του φασισμού.

Ο Ριζοσπάστης μας θυμίζει την ιστορία του:

Ωραίο πράγματι, περήφανο και μεστό, πατριωτικού περιεχομένου το σύνθημα “η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες!”. Ποιος δε θυμάται το ρόλο που έπαιξε ενάντια στην ξενοκρατία, την ξενοδουλία και στη θεωρία και πρακτική του “ανήκομεν εις τη Δύσιν”! Ναι, στη Δύση των ΗΠΑ, της ΕΟΚ, του ΝΑΤΟ, πριν και μετά τη χούντα. Για να φθάσουμε σήμερα “εξελικτικά” στην ΕΕ, στο Μάαστριχτ κλπ. Δηλαδή στη μέγιστη ξένη εξάρτηση,υποτέλεια και υποταγή, που γνώρισε τούτη η χώρα από τότε που αποκτήσαμε κρατική οντότητα. Τη σημασία έχει ότι ακόμα και ο Γεώργιος Παπανδρέου, πιστό όργανο της αγγλικής πολιτικής και ματοβαμμένος πρωθυπουργός στα “Δεκεμβριανά” του ’44, έφτασε κάποτε να ομολογήσει δημόσια ότι “η ψυχή του λαού είναι έξω από το ΝΑΤΟ”!

Υπάρχει στους πολλούς η εντύπωση ότι το σύνθημα η “Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες” – που έγινε σλόγκαν για το ΠΑΣΟΚ, τον πρώτο καιρό – είναι δημιούργημα του Ανδρέα Παπανδρέου. Το μνημόνευσε και ο Μίκης Θεοδωράκης τελευταία στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Η μεγάλη επιτυχία του Ανδρέα – είπε – ήταν το σύνθημα η “Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες”!.. Λάθος. Απατηλή η εντύπωση! Ετσι όπως μας κατάντησαν οι κυβερνώντες με το δικομματισμό τους, εντολοδόχοι όχι του λαού αλλά της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, μόνο στους Ελληνες δεν ανήκει η Ελλάδα. Οσο για το σύνθημα, ούτε αυτό ανήκει στον Ανδρέα.

“Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες” ήταν σύνθημα του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά ρίχτηκε όταν διεξαγόταν η Μάχη της Αθήνας ενάντια στην ένοπλη επέμβαση των Εγγλέζων το Δεκέμβρη του ’44. Αναφέρεται στην Απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με ημερομηνία 17 Δεκέμβρη 1944. Δημοσιεύτηκε στο “Ριζοσπάστη” στις 19-12-1944. Αναδημοσιεύτηκε στην ΚΟΜΕΠ το Φλεβάρη 1945 και μπορεί να βρεθεί στα “Επίσημα Κείμενα του ΚΚΕ”, τόμος 5ος, σελ. 248. Βέβαια, θα πει κανείς ότι “κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας”! Αφού είναι πασίγνωστη η “κλοπή” όλων των συνθημάτων και των αιτημάτων της Αριστεράς από το ΠΑΣΟΚ. Με σκοπό να τα εκμεταλλευτεί για να ανέλθει στην κυβερνητική εξουσία, εξαπατώντας τις λαϊκές μάζες και αθετώντας τις υποσχέσεις του.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις