17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ως τραγωδία και ως φάρσα”: 7 νέες παραιτήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις μελών από τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων. Σήμερα, 7 ακόμα μέλη με κείμενό τους ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από το κόμμα. Σημειώνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα γύρω του κατόρθωσαν το ακατόρθωτο, αφού η ιστορία των μνημονίων επαναλαμβάνει “και ως τραγωδία και ως φάρσα”

Για αυτό ευθύνονται, σύμφωνα με το κείμενο της παραίτησής τους, όσοι απαξίωσαν κάθε κριτική φωνή και καταπάτησαν τις καταστατικές του κόμματος, όσοι πλαισίωσαν τον κρατικό μηχανισμό “με αδιαφάνεια και χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια από υμετέρους”

O Πρωθυπουργός ακύρωσε όσα υπεσχέθη, ενώ όπως τονίζουν “παραιτήθηκε από την κυβέρνηση επιχειρώντας να «καθαρίσει το τοπίο» εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ”

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής

Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία την δεύτερη σαν φάρσα (κ.Μάρξ)

Με το κείμενο μας αυτό εμείς που το υπογράφουμε δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με το βασικό περιεχόμενο των δηλώσεων των μελών της Ν.Ε Χανίων που έχουν παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και με το κύμα των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που παραιτήθηκαν και παραιτούνται από την Κυβέρνηση και το Κόμμα σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και η γύρω από αυτόν ηγετική ομάδα κατάφεραν να ξεπεράσουν και την πιο απίθανη πρόβλεψη. Με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου δεν επανέλαβαν απλά την ιστορία της εξάρτησης και της υποτέλειας αλλά κατάφεραν το ακατόρθωτο και μη προβλέψιμο , κατέφεραν να την επαναλάβουν και σαν τραγωδία και σαν φάρσα.

Η τραγωδία έγκειται στην διατήρηση των προηγουμένων μνημονίων και στην παράταση τους με το τρίτο επαίσχυντο σκληρό μνημόνιο και η φάρσα στην επικοινωνιακή πολιτική της ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ισχυρίζεται ότι μπορεί να απεμπλακεί από αυτά εφαρμόζοντας τα.

Με το νέο μνημόνιο ισχυροποιείται η παράδοση στον απόλυτο έλεγχο των δανειστών της δημόσιας περιουσίας (λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτός πλούτος, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δημόσια και κοινόχρηστα κτήματα κ.α δια του αναβαθμισμένου ΤΑΙΠΕΔ ) κινδυνεύει άμεσα η ιδιωτική περιουσία που θα τεθεί στην διάθεση των τραπεζών και των πλειστηριασμών , θα καταστραφεί ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας της χώρας. Επιπλέον τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα αφανιστούν , η ανεργία θα σπάσει ρεκόρ και όλα αυτά στο όνομα της Ελπίδας που χάθηκε μέσα από στα σύννεφα της δημιουργικής ασάφειας και μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης κατά την οποία πληρώναμε κανονικά και μέχρις εξαντλήσεως τους τοκογλύφους από τα αποθεματικά του κράτους πριν τους παραδώσουμε τα κλειδιά της χώρας.

Υπεύθυνο για αυτή την πορεία είναι το πολιτικό κέντρο και οι κατά τόπους οπαδοί του που απαξίωσε κάθε κριτική φωνή καταπάτησε τις καταστατικές του κόμματος , απέκλεισε ικανά στελέχη από τις λίστες υποψηφίων και από τον κρατικό μηχανισμό προκειμένου για να τον πλαισιώσει με αδιαφάνεια και χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια από υμετέρους. (Χαρακτηριστική και γνωστή είναι η περίπτωση των Χανίων (δημοτικές εκλογές λίστα υποψηφίων βουλευτών κ.α).

Αντί για την ομολογία της ήττας της και την ουσιαστική ανάληψη των ευθυνών της ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η γύρω από αυτόν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αφού εξάγγειλε «έκτακτο συνέδριο» με «νέα σύνθεση» για μετά τις εκλογές και την λειτουργία των θερινών τμημάτων της βουλής ακύρωσε όσο υπεσχέθη παραιτήθηκε από την κυβέρνηση επιχειρώντας να «καθαρίσει το τοπίο» εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ .

Σε ένα τέτοιο μεταλλαγμένο μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε θέση και παραιτούμαστε από μέλη του. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τον Αγώνα για Ψωμί, Δουλειά και Αξιοπρέπεια. Και μόνοι μας και με άλλους θα πάρουμε μέρος στου ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας πιστοί στις ις αξίες της Αριστεράς. Για ένα άλλο Κόσμο που είναι Εφικτός.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ

Μπατσάκης Δημήτης μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Σύριζα Χανίων
Ιορδανίδου Μάλαμα μέλος Συριζα Χανίων
Μυλωνάκης Γιάννης μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Σύριζα Πλατανιά
Καντιδάκης ς Γρηγόρης μέλος Συντονιστική ς Επιτροπής Σϋριζα Πλατανιά
Γιανναδάκης Αντώνης μέλος Σύριζα Χανίων
Φραγκίσκος Κουρής μέλος Συριζα Χανίων
Γυπάκης Γιάννης μέλος Συριζα Χανίων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...