Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών Ηρακλείου μηνύει τους Υπουργούς Οικονομικών και τους Διευθυντές ΔΟΥ για ΕΝΦΙΑ και ΕΕΤΥΔΕ

Κανένα σχόλιο

Την Δευτέρα, 30-3-2015 η Λαϊκή Στάση Πληρωμών Ηρακλείου, δια του μέλους της και δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Ηρακλείου κ. Μόνας Αμανατίδου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου μήνυση κατά των εκάστοτε υπουργών Οικονομικών και Διευθυντών της ΔΟΥ Ηρακλείου εξ αιτίας της εγκληματικής πράξης της είσπραξης-κατά το υπερβάλλον μέτρο-του ΕΝΦΙΑ και ΕΕΤΥΔΕ.

Ειδικότερα, όπως αποφάνθηκε εντελώς πρόσφατα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμό 4003/ 2014 απόφαση της, το χαράτσι αυτό προσδιορίζεται σε αντικειμενικές αξίες οι οποίες δεν υφίστανται και έπρεπε να έχουν αναπροσαρμοσθεί ήδη από το 2007. Στην κίνηση της αυτή προέβη η Λ.Σ.Π. Ηρακλείου κατόπιν Γενικής Συνέλευσης της.

Τη σύνταξη της μήνυσης συνέταξε ο γράφων (Γιώργος Εμμ. Φραγκούλης) και λόγω αυτής της δραστηριότητας του γνωρίζει το περιεχόμενο της.

"Sponsored links"

H δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ηρακλείου κ. Μόνα Αμανατίδου H δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ηρακλείου κ. Μόνα Αμανατίδου

Σχετικό απόσπασμα από την μήνυση αυτή:

f.Από όλα όσα εκτέθηκαν ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι:
1) τελέστηκε το έγκλημα της Καταπίεσης [ΠΚ 244] σε ολοκληρωμένη μορφή για όσους πολίτες κατέβαλλαν το χαράτσι αυτό κατά το υπερβάλλον ποσοστό, όπως έχει αποφανθεί η Ολομέλεια του ΣτΕ, και σε απόπειρα σε συρροή με την εκβίαση[1], εναντίον εμού, κατά ηθική αυτουργία του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών αφότου θεσπίστηκε αυτός ο άθλιος φόρος και κατά αυτουργία του εκάστοτε Διευθυντή της ΔΟΥ Ηρακλείου.
2) Αν ήθελε κριθεί ότι η εγκύκλιος δεν συνιστά διαταγή, τότε και πάλι ο Υπουργός δρα ως ηθικός αυτουργός της Καταπίεσης σε συρροή με εκβίαση με αυτουργό τον διευθυντή της ΔΟΥ.
3) Αν ήθελε κριθεί ότι ο διευθυντής της ΔΟΥ συμμορφώθηκε, συγνωστά, σε πρόδηλα αντισυνταγματική διαταγή, τότε ο υπουργός ευθύνεται ως αυτουργός της Καταπίεσης σε συρροή με την Εκβίαση.
g.Επισυνάπτω με την παρούσα μου: α) στοιχεία οφειλών μου στα οποία περιλαμβάνονται και το ΕΕΤΥΔΕ από το 2012, β) δήλωση ΕΝΦΙΑ για το 2014 όπου γίνεται και περιγραφή του ακινήτου μου.
h.Επιφυλασσόμενη κάθε δικαιώματος μου.
i.Για τους λόγους αυτούς.
ΖΗΤΩ
Την ποινική δίωξη κάθε εμπλεκόμενου ‒από τότε που θεσπίστηκε αυτός ο φόρος‒ υπουργού οικονομικών και διευθυντή στη ΔΟΥ Ηρακλείου‒την ταυτότητα των οποίων θα αποκαλύψει η προκαταρκτική εξέταση. Δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγουσα λόγω ηθικής βλάβης για το ποσό των 40 € λόγω παράνομης και υπαίτιας προσβολής της προσωπικότητας μου στους τομείς της ψυχικής υγείας και της αξιοπρέπειας αφού εκτίθεμαι με απειλή παραπομπής μου[2] στις φυλακές για χρέη για τα οποία δεν φέρω ουδεμία ευθύνη αφού καταλογίζονται αυτά επί αντικειμενικών αξιών οι οποίες έχουν ελάχιστη σχέση με τις υπολογισθείσες για τον καταλογισμό του φόρου. Διαφορετικά, αν ήθελε γίνει δεκτή η άκρως περίεργη άποψη[3] για το επιτρεπτό παράστασης πολιτικής αγωγής μόνο για την υποστήριξη της κατηγορίας, δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής για την υποστήριξη των εκτεθεισών κατηγοριών. Αντίκλητο μου διορίζω τον Δικηγόρο Ηρακλείου Γιώργο Εμμ. Φραγκούλη, κάτοικο Ηρακλείου, 1866 αριθμός 82, ο οποίος συνέταξε την παρούσα μήνυση μου και ο οποίος φέρει την αποκλειστική ευθύνη της. Με την παρούσα μου ζητώ να μου χορηγήσετε νόμιμο αντίγραφο της παρούσας μου ώστε να το χρησιμοποιήσω για την άμεση άσκηση αγωγής χρηματικής ικανοποίησης κατά του Δημοσίου σύμφωνα με την ΕισΝΑΚ 105.
[1] σύμφωνα με τον Αθ. Κονταξή, όπ.πάρ, σελ∙ 2198, «κατηγορία επί καταπιέσει νομίμως μεταβάλλεται σε εκβίαση».
[2] άρθρο 25 § 1 ν. 1882/ 1990 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 20 Ν. 4321/ 2015.
[3] βλ∙ Μιχ. Μαργαρίτη‒Α. Μαργαρίτη, όπ.πάρ, άρθρο 244 § 6, σελ∙ 741”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις