Η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει με 20 εκ. ευρώ το… Υπουργείο Υγείας για να πληρώσει τους γιατρούς!

Κανένα σχόλιο

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης ενισχύεται το Υπουργείο Υγείας με 20 εκατομμύρια ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020, για την πληρωμή  – μεταξύ άλλων – όλων των γιατρών, των νοσηλευτών και του προσωπικού που έχει προσληφθεί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, λόγω Covid- 19

“Θεωρώ ότι ήταν μια υποχρέωση τής Περιφέρειας μας, για να μπορεί να υπάρχει η πληρωμή των μισθών” σχολίασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτακης.

Επίσης, ενισχύεται το πρόγραμμα για αγορά εξοπλισμού σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

"Sponsored links"

Ήδη, έχει βγει η πρόσκληση για 10 εκατομμύρια ευρώ, “αλλά μπορούμε να πάμε μέχρι τα 15 και 20εκατομμύρια ευρώ” ανέφερε ο κ. Αρναουτακης, ώστε “ο,τι έρθει από πλευράς της Υγειονομικής Περιφέρειας και των νοσοκομείων να μπορούν να χρηματοδοτηθούν”.

“Η Περιφέρεια Κρήτης”, συνέχισε ο κ. Αρναουτακης, “στέκεται στο ύψος των περιστάσεων: ενισχύει όλες τις δομές Υγείας, γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Ευχόμαστε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξοπλιστούν τα νοσοκομεία μας”.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης επισήμανε πώς “ήδη είναι ολοκληρωμένη η επέκταση του Βενιζελειου-7.000 τμ. Έχουμε δώσει τη χρηματοδότηση για την αγορά του εξοπλισμού, που θα ενισχύσει πάρα πολύ τον τομέα της Υγείας στην Κρήτη. Όλα αυτά ξεκίνησαν από το 2014“.

Παράλληλα, πρόσθεσε ο κ. Αρναουτακης, “με την μεταφορά των ασθενών στην νέα πτέρυγα του Βενιζελειου, εμείς περιμένουμε από πλευράς της διοίκησης να έρθει η μελέτη για να υπάρχει ο διαχωρισμός των δωματίων (από οκτώ άτομα να πάει σε τέσσερα) και να γίνει ένα τόσο λειτουργικό ξενοδοχείο που τόσα έχει προσφέρει και στο Ηράκλειο και σε ολόκληρη την Κρήτη”.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως: 

“Η δράση αφορά στην ενίσχυση και στήριξη του προσωπικού των Μονάδων Υγείας του δημοσίου και φορέων του Υπουργείου Υγείας για την επόμενη τετραετία, με την πρόσληψη ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού του τομέα υγείας για την ετοιμότητα στην επαρκή αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας COVID-19.

Η πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού σε δημόσιους φορείς και μονάδες υγείας αποσκοπεί στην παροχή υπηρεσιών υγείας ειδικά την τρέχουσα περίοδο έντασης εργασίας για την διαχείριση της επιδημίας της νόσου COVID-19 και των επιπτώσεων αυτής, για αυξημένη  επαγρύπνηση και ετοιμότητα για οποιοδήποτε κύμα της επιδημίας  για  τη διασφάλιση της ανταπόκρισης του συστήματος για την υγεία των πολιτών.

Η χρηματοδότηση των 20 εκ. ευρώ περιλαμβάνει την ενίσχυση των Δημοσίων Νοσοκομείων της Περιφέρειας, των Πανεπιστημιακών και Στρατιωτικών Νοσοκομείων, των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δομών και μονάδων υγείας αρμοδιότητας των Υγειονομικών Περιφερειών,  του ΕΚΑΒ, του ΕΟΠΠΥ, με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, βοηθητικό, και υποστηρικτικό της λειτουργίας  λοιπό ανθρώπινο δυναμικό.

Στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτούνται συγκεκριμένες προσλήψεις από τις προσλήψεις που εγκρίθηκαν σύμφωνα με το Σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και συγκεκριμένα το επικουρικό προσωπικό με διετή διάρκεια απασχόλησης, με ανάληψη υπηρεσίας από τον Μάρτιο του 2020, που τοποθετείται σε Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.), (π.χ. Νοσοκομεία, Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), Ε.Κ.Α.Β και Ε.Ο.Π.Υ.Υ)  .

"Sponsored links"

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις