19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Θάνος Τζήμερος: “Το Ποτάμι” έκλεψε τις θέσεις μας… έκλεψε ακόμα και το όνομα «Ποτάμι»

Ημερομηνία:

Μετά τις αναφορές για το κλεμμένο λογότυπο του κόμματος για το οποίο είχαμε αναφερθεί εκτενώς και σε δημοσίευμά μας, ο Θάνος Τζήμερος ο επικεφαλής του κόμματος “Δημιουργία Ξανά” σε συνέντευξή του στο «ie» αποκαλύπτει ότι οι θέσεις του Ποταμιού αλλά ακόμα και το όνομα “Ποτάμι” είναι κλεμμένα από την Δημιουργία Ξανά! Μάλιστα, ο κ. Τζήμερος κατηγορεί ότι όχι μόνο έκλεψε τις θέσεις του κόμματος αλλά τις “ευνούχισε” ώστε να μην ενοχλούν κανένα.

Πιο αναλυτικά στη συνέντευξή του ο Θάνος Τζήμερος είπε:

Αισίως η «Δημιουργία Ξανά» έκλεισε 3 χρόνια πολιτικής ζωήςΠιστεύετε ότι το κίνημά σας έχει σύντομη ημερομηνία λήξηςΑν όχιποια μπορεί να είναι η μελλοντική του δράση;

«Η “Δημιουργία, ξανά!” έχει έναν στόχο: το να ζήσουμε σε ένα σύγχρονο, αξιοπρεπές, παραγωγικό κράτος, που θα σέβεται τον πολίτη και θα είναι ισότιμος εταίρος στην Ε.Ε. Θα “λήξει” όταν το πετύχουμε. Δράση δεν είναι μόνο η συμμετοχή στις εκλογές. Είναι κυρίως η αλλαγή της νοοτροπίας της ήσσονος προσπάθειας, του φτωχού συγγενή που ζητάει δανεικά, και της αντίληψης ότι ο πλούτος προκύπτει μαγικά και εμείς δεν έχουμε παρά να κατεβούμε στους δρόμους για να τον διεκδικήσουμε».

Γιατί αποφασίσατε να μην κατεβείτε στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου;

«Μέσα σε 3 χρόνια πήραμε μέρος σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις. Είμαστε ένα κόμμα εθελοντών χωρίς “κάποιους από πίσω” που να μας υποστηρίζουν οικονομικά. Όλα τα βάζουμε από την τσέπη μας – όσοι έχουμε ακόμα. Δεδομένου ότι είμαστε αποκλεισμένοι από τα συστημικά ΜΜΕ, δεν έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε μια προεκλογική εκστρατεία που θα μπορούσε να ξεπεράσει το 3%. Αυτό είναι το τεχνικό εμπόδιο. Υπάρχει όμως και το πολιτικό. Σ’ αυτές τις εκλογές κονταροχτυπιέται ο μπλε λαϊκισμός/κρατισμός με τον κοκκινορόζ λαϊκισμό/κρατισμό. Σε τέτοιο κλίμα πόλωσης και φόβου, ένα μικρό κόμμα συνθλίβεται. Στο κάδρο έχει προστεθεί και το Ποτάμι που έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής μας δύναμης».

Είστε ιδεολογικά συγγενής με το Ποτάμι;

«Το Ποτάμι πήρε αυτούσιες όλες τις θέσεις και το slogan της “Δημιουργίας”. Ακόμα και το όνομα “Ποτάμι” είναι από την πρώτη παράγραφο της πρώτης ομιλίας μου: «…ξεκινήσαμε τη μικρή μας ροή, απ’ τη πηγή που έσωσε ο καθένας μας στην ψυχή του, για να βρεθούμε εδώ, στην πρώτη συνάντηση αυτής της ομάδας, να γίνουμε ποτάμι και να στείλουμε ένα μήνυμα – παφλασμό που θα ακουστεί από αυτή την αίθουσα στα πέρατα του κόσμου: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ!»

Το να σε αντιγράφουν είναι καλό. Χαίρεσαι όταν διαδίδονται οι ιδέες σου. Όμως το Ποτάμι δεν έμεινε εκεί. Για να μην έχει πρόβλημα με τα ετερόκλητα, κυρίως αριστερής προελεύσεως“ρυάκια” του, τις στρογγύλεψε, τις γυαλοχάρτισε, τις ευνούχισε για να μην ενοχλούν κανέναν. Άρα ενώ το υπόβαθρο είναι κοινό, η βασική διαφορά μας είναι ότι το Ποτάμι δεν έχει καταλάβει (ή δεν θέλει) ότι επανάσταση δεν γίνεται πετώντας γαρύφαλλα στον αντίπαλο. Χρειάζεται να έχεις ξεκαθαρίσει στο μυαλό σου με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις».

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...