14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Θολό Tοπίο με Στρατόπεδο Μαρκόπουλου και Μάλεμε

Ημερομηνία:

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και την εκφρασμένη θέληση της τοπικής κοινωνίας!

Εξαιρετικά θολό φαίνεται πως είναι το τοπίο σχετικά με την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου και του αεροδρομίου του Μάλεμε, ειδικά μετά την εκφρασμένη πλέον πρόθεση του Μετοχικού Ταμείου να προχωρήσει στην εκμίσθωση του αεροδρομίου για τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες, τόσο το στρατόπεδο όσο και το αεροδρόμιο είναι στις λεγόμενες ενεργές μονάδες του ΓΕΣ και του ΓΕΑ αντίστοιχα, δεδομένου ότι υπηρετούν εκεί στρατεύσιμοι.

Στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Δήμος Πλατανιά

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Δήμο Πλατανιά . Στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Βενιζέλο, θα προσφύγει ο δήμος Πλατανιά μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην παραχώρηση του αεροδρομίου του Μάλεμε, για την δημιουργία αθλητικού κέντρου και χώρου αναψυχής από τον δήμο.

Ο κ. Μαλανδράκης θα ζητήσει από τον υπουργό την παραχώρηση της έκτασης, ευελπιστώντας ότι θα σταματήσει η διαδικασία μίσθωσης του αεροδρομίου του Μάλεμε, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μισθώσει ο δήμος το χώρο.

Μέσα στο Μάιο οι εξελίξεις σύμφωνα με τον Μανώλη Σκουλάκη

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, αναφέρθηκε στη δέσμευση Βενιζέλου ότι το στρατόπεδο Μαρκοπούλου θα παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία, ωστόσο παρέπεμψε για οποιεσδήποτε εξελίξεις μέσα στο Μάιο.

Διεθνής σύμβουλος για τις εκτάσεις

Σε ότι έχει να κάνει με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, όλα τα στρατόπεδα έχουν  ταξινομηθεί σε τρεις μεγάλες κατηγορίες… τα ενεργά που χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, αυτά που είναι μέσα στον αστικό ιστό και τα ζητούν οι Δήμοι για κοινωνικές, κοινωφελείς ή εμπορικές χρήσεις και η τρίτη κατηγορία είναι τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστεί ο διεθνής σύμβουλος, ο οποίος θα αποφασίσει για το μέλλον των συγκεκριμένων εκτάσεων.

Με πληροφορίες από nea.tv

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...