Ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο

Κανένα σχόλιο

Την ικανοποίηση του για τη δημιουργία Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο ως μέτρο ενίσχυσης της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στον τουρισμό εξέφρασε με γραπτή του δήλωση ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση ανακοινώθηκε με την σημερινή τοποθέτηση του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Μ. Κόνσολα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ. Τουρισμού με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» και αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών και τη θωράκιση του επαγγέλματος του ξεναγού στην Κρήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα για την συμβολή του στην υλοποίηση του σχεδιασμού, ενώ παράλληλα, ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Μαρινάκη που αναγνώρισε τη σημασία του εγχειρήματος στηρίζοντας στην πράξη την προσπάθεια παρέχοντας λύσεις για τη στέγαση της Σχολής.

"Sponsored links"

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη:

«Η δημιουργία Σχολής Ξεναγών στην Κρήτη, με έδρα το Ρέθυμνο,μετουσιώνει μια μεθοδική και συλλογική διεκδίκηση για τη δημιουργία υποδομών που θα συμβάλουν καθοριστικά στην θωράκιση αλλά και στη μετεξέλιξη του τουριστικού μας προϊόντος με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα τόσο  για την καθοριστική συμβολή του σεαυτήτην προσπάθεια όσο και για την ταχύτητα με την οποία προχώρησε η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η σχολή θα λειτουργήσει το Σεπτεμβρίο. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη για την πρόθεσή του να συμβάλλει στην άμεση ίδρυση της Σχολής παρέχοντας ουσιαστικές λύσεις για τη στέγαση της. Μέσα από μια γόνιμη συνεργασία η Κρήτη τίθεται ξανά στο επίκεντρο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την αναδιαμόρφωση της τουριστικής εκπαίδευσης. Φυσικά παραμένει επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης της σχολής Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης προκειμένου να παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο φάσμα ερευνάς και εκπαίδευσης για το δυναμικότερο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις