16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Καινοτόμο φάρμακο που χορηγείται στο ΠΑΓΝΗ μειώνει κατά 20% τις υποτροπές από καρδιαγγειακά επεισόδια

Ημερομηνία:

Καινοτόμο σκεύασμα σε ενέσιμη μορφή είναι  σωτήριο για ανθρώπους με υπερχοληστεριναιμία που δεν μπορεί να ρυθμιστεί με φάρμακα, καθώς κινδυνεύουν από έμφραγμα και αιφνίδιο θάνατο.

“Πρόκειται για νέο φάρμακο, με εξαιρετικά αποτελέσματα, το οποίο χορηγούμε υπό μορφή ένεσης “είπε στην “Π” ο καρδιολόγος Ευάγγελος Ζάχαρης, διευθυντής ΕΣΥ και υπεύθυνος του ιατρείου δυσλιπιδαιμιών και πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Πανελλαδικά, χορηγείται σε μερικές εκατοντάδες ασθενείς κι επειδή πρόκειται για φάρμακο υψηλού κόστους πρέπει να εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΠΥΥ.

Όπως εξήγησε ο καρδιολόγος, τα επίπεδα της χοληστερόλης σε κάθε άνθρωπο είναι, κυρίως, γενετικά προκαθορισμένα.

Οι ασθενείς ακολουθούν ειδική δίαιτα για να μειώσουν τη χοληστερίνη τους και παίρνουν φάρμακα (στατίνες) καθημερινά και για όλη τους τη ζωή.

Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι με πολύ υψηλές τιμές χοληστερόλης. Τα φάρμακα δεν μπορούν να τις ρίξουν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το νέο φάρμακο, έχει κυκλοφορήσει στην αγορά εδώ κι έναν χρόνο.

Μια ένεση κάθε 15 ημέρες ή μία ένεση τον μήνα, ανάλογα με την περίπτωση του ασθενούς, είναι αρκετή για να τον απαλλάξει από τον κίνδυνο.

Ο κ. Ζάχαρης είπε: “Τα φάρμακα αυτά είναι ανθρώπινα αντισώματα, έναντι μιας πρωτεΐνης που συμμετέχει στον μεταβολισμό της χοληστερόλης.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και μειώνουμε κατά 20% τις υποτροπές από καρδιαγγειακά επεισόδια”.

Η χορήγηση γίνεται δωρεάν και, όπως εξήγησε ο ίδιος, χρησιμοποιούνται εδώ στην Κρήτη στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και στο τμήμα που διευθύνει.

«Χορηγείται και σε ανθρώπους 25-30 ετών στους οποίους οι στατίνες δεν προσφέρουν βοήθεια (μπορεί να έχουν τιμές χοληστερίνης 480-500 ενώ οι φυσιολογικές τιμές είναι κάτω από 200) και ήδη στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου για έμφραγμα ή αιφνίδιο θάνατο» τόνισε.

Ο κ. Ζάχαρης σημείωσε ότι η συνδρομή και η στήριξη του διευθυντή της κλινικής, καθηγητή Καρδιολογίας Φραγκίσκου Παρθενάκη στην δουλειά που κάνει το ιατρείο πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι συνεχής και ουσιαστική και πρόσθεσε: “Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούμε.

Εκείνοι που γνωρίζουν ότι στην οικογένειά τους έχουν συγγενικό πρόσωπο με πολύ υψηλή χοληστερίνη που δεν ρυθμίζεται, μπορούν και πρέπει να έρθουν σε επαφή μαζί μας”.

"google ad"

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το ιατρείο είναι: 2810-392283 και 2810-375336.

patris.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...